Aansprakelijkheidsverzekering

Bij vrienden op bezoek stoot je een dure vaas om. Je zoontje laat de tablet van een vriendje vallen. De hond stoot in zijn enthousiasme iets van tafel bij je ouders thuis. Boem, stuk. Vervelend voor iedereen en kosten waar jij geen rekening mee hebt gehouden. Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je schade veroorzaakt door jezelf, je huisdier of je minderjarige kind niet zelf te betalen.

550_aansprakelijkheidsverzekering 001.jpg
550_aansprakelijkheidsverzekering 002.jpg
550_aansprakelijkheidsverzekering 003.jpg

Waarom deze verzekering?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Heb jij per ongeluk iets van een ander stuk gemaakt? Dan is het wel zo netjes dat jij dit vergoedt. Bijvoorbeeld door het kapotte item te vervangen of de reparatie te betalen. Zulke onverwachte kosten kunnen slecht uitkomen. Met een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de verzekeraar de kosten. Zo kost het jou geen geld en is iedereen weer blij.

Goed om te weten: een aansprakelijkheidsverzekering is een andere verzekering dan de verplichte wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor auto- en motorrijtuigen.
 

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per aansprakelijkheidsverzekering. In de basis zijn er bij elke aansprakelijkheidsverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Per ongeluk iets van een ander kapot gemaakt? Kosten voor vervanging of een reparatie verhaal je bij de verzekeraar met een aansprakelijkheidsverzekering.

Schade veroorzaakt tijdens het buitenspelen, binnenspelen, logeren of oppassen valt binnen de dekking van deze verzekering.

Schade veroorzaakt door jouw huisdier is gedekt met een aansprakelijkheidsverzekering.

Je helpt vrienden verhuizen. Per ongeluk laat je de televisie uit je handen vallen. Geen zorgen. Met een aansprakelijkheidsverzekering zijn de kosten gedekt.

De verzekeraar keert geen geld uit als de schade met opzet is aangebracht.

Gaat er iets stuk onder werktijd of op je werk? Dat valt onder het verzekeringspakket van je werkgever.

Schade aan gehuurde spullen valt niet binnen de dekking van deze verzekering.

Is de schade veroorzaakt door een motorvoertuig of boot die jij bestuurde? Dit valt niet binnen de dekking van deze verzekering.

Gaat je huisdier een nachtje logeren bij een kennis of bij familie? Super leuk natuurlijk. Maar als je huisdier tijdens het logeren iets beschadigt, wordt dat niet standaard vergoed door de verzekeraar. Hier kan je wel een aanvullende module voor afsluiten.

“Helpen met verhuizen”

Tijdens het verhuizen van vrienden liet Thomas hun nieuwe televisie uit zijn handen vallen. Beeld volledig gebarsten. Hij voelde zich schuldig en zijn vrienden baalden. Ik kon hem vertellen dat de schade binnen de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering viel. Iedereen blij: de televisie kon worden vervangen en Thomas hoeft bij de volgende verhuizing alleen nog maar dozen met kleding te sjouwen. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een aansprakelijkheidsverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.