Motorverzekering

Motorrijden is kicken. Of je nu rijdt voor woon-werkverkeer of liever tourritten maakt. Als je op je motor zit, kan niets je meer stoppen… Althans, als het goed zit. Helaas zit een ongeval in een klein hoekje. Wil je alleen verzekerd zijn voor schade bij andere weggebruikers of ook voor je eigen schade? Kies de verzekering die bij jou en jouw motor past. Onze adviseurs kijken graag samen met je naar de verschillende autoverzekeringen.

550_motorverzekering 002.jpg
550_motorverzekering-003.jpg
550_motorverzekering 001.jpg

Waarom een motorverzekering? 

In Nederland is iedere motoreigenaar verplicht om zijn of haar motor te verzekeren. Minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Jij kiest hoe uitgebreid je de dekking van de verzekering wilt hebben. Het ligt aan het risico dat je wilt nemen en aan de waarde van je motor.

WA: alleen schade aan anderen is in dit geval verzekerd. Bij een ongeval vergoedt de verzekeraar de kosten voor schade bij de tegenpartij. 

Beperkt casco: verzekerd voor schade aan anderen én schade aan je eigen motor veroorzaakt door natuurverschijnselen. Deuken in je motor na een fikse hagelstorm hoef je in dit geval niet zelf te betalen. 

Allrisk: naast schade aan anderen, worden in dit geval alle schades aan je eigen motor vergoed. Ook als het je eigen schuld is. Handig voor lakschade als je toch iets te krap langs dat paaltje bent gereden. 

Dit is wel en niet verzekerd 

Er zijn drie soorten motorverzekeringen met verschillende dekkingen. Welke het beste bij jou past, ligt aan jouw situatie, wensen en behoeften. Twijfel je? Onze adviseurs denken graag met je mee.

Verzekerd

WA

WA

Beperkt casco

Beperkt casco

Allrisk

Allrisk

Schade aan andere voertuigen, bezittingen en personen

WA

Beperkt casco

Allrisk

Diefstal (tenzij niet op slot met ART4 slot)

WA

Beperkt casco

Allrisk

Botsing met dieren

WA

Beperkt casco

Allrisk

Brand- en explosieschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Schade aan accessoires

WA

Beperkt casco

Allrisk

Storm- en hagelschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Schade aan eigen motor

WA

Beperkt casco

Allrisk

* In sommige situaties ben je nooit verzekerd. Als je bijvoorbeeld fraude pleegt tijdens het afsluiten van de verzekering of bij schade als gevolg van het gebruik van verdovende middelen als alcohol, drugs en soms ook medicijnen. Tot slot ben je nooit verzekerd als je de schade opzettelijk hebt veroorzaakt of in het geval van roekeloosheid. Met een motorverzekering ben je niet verzekerd in het geval van een race, wedstrijd of slipcursus. Daarnaast ben je alleen verzekerd als je motor op slot staat met een ART4 gecertificeerd slot.

Aanvullende verzekeringen

Wat niet standaard binnen de dekking van een motorverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan stellen we de beste verzekering voor je samen.

Bij een opzittendenverzekering is de bijrijder verzekerd in het geval van: letselschade, materiële schade, blijvende invaliditeit en overlijden. 

Pech onderweg of thuis voor de deur? Met een pechhulpverzekering krijg je snel hulp als je niet verder kan rijden. Professionals staan 24/7 voor je klaar in Nederland en de rest van Europa. 

Met deze module ben je verzekerd voor juridische ondersteuning bij een conflict veroorzaakt door deelname aan het verkeer. Denk aan het verhalen van letselschade door een aanrijding.  

“Soms moet iemand vooral zijn verhaal kwijt”

Emoties nemen soms de overhand. Zo ook toen Irma een ongelukje had met haar nieuwe Harley-Davidson. Ze wilde gewoon even haar verhaal kwijt. Terwijl de pechhulp onderweg was, liepen we haar verzekering na. Wat bleek: het ongelukje kostte haar niets. De schade kon ze verhalen op de verzekering. Eenmaal gekalmeerd, bedankte ze mij en werd ze verder geholpen door de pechhulp. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een motorverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.