Verkeersschadeverzekering

Of je nu twee, twintig of tweehonderd collega’s in dienst hebt, ze gaan voor jou op pad. Ze rijden naar klussen, fietsen naar klanten of pakken het openbaar vervoer naar een leverancier. Onderweg kan er altijd iets vervelends gebeuren. Als werkgever kan je hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Zorg met een verkeersschadeverzekering dat je verzekerd bent voor materiële- en letselschade van jouw medewerkers.

550_arbeidsongeschiktheidsverzekering 002.jpg
550_verkeersschadeverzekering-001.jpg
550_goederentransportverzekering-003.jpg

Waarom deze verzekering?

Je kan bedrijfsongevallen in het verkeer niet helemaal voorkomen. Ook niet met goed uitgedachte veiligheidsvoorschriften. Vaak ben je ook afhankelijk van het gedrag anderen. Tijdens werktijd kunnen jouw medewerkers onderweg een ongeluk krijgen. Met de auto, fiets, te voet of in het openbaar vervoer. Volgens de wet ben je dan als werkgever verplicht om de schade aan jouw medewerker te vergoeden. Van een fysiobezoek tot ziekenhuis- en revalidatiekosten. Een verkeersschadeverzekering dekt de kosten in verband met een verkeersongeval van een medewerker.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per verkeersschadeverzekering. In de basis zijn er bij elke verkeersschadeverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd. Ook ieder bedrijf is anders. Maatwerk is altijd mogelijk om te zorgen dat een verzekering goed bij jouw bedrijf past. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Schade aan personen of eigendommen van de medewerker en organisatie zijn verzekerd. Bijvoorbeeld het vervangen of repareren van apparaten of ziekenhuiskosten voor een gebroken been van jouw medewerker

Is jouw medewerker betrokken bij een ongeval in een voertuig dat hij of zij zelf bestuurde? Dan is de veroorzaakte schade verzekerd.

Is jouw medewerker betrokken bij een ongeval als in- of opzittende van een voertuig, als voetganger of als fietser? Of als passagier van een trein, tram of bus? Dan is de veroorzaakte schade verzekerd. 

Ook woon- werkverkeer van medewerkers is verzekerd met deze verzekering. 

Jouw medewerker is ook in het buitenland verzekerd als hij of zij daar voor een zakelijke afspraak is. Dit geldt ook voor het openbaar vervoer in het buitenland. 

Schade aan het voertuig valt niet binnen de verkeersschadeverzekering. Dit kan je verzekeren met een zakelijke autoverzekering

Als jouw medewerker achter het stuur zat zonder rijbewijs of als zijn of haar rijbevoegdheid is ontzegd, dan is de schade niet verzekerd.

De schade is niet verzekerd als de medewerker onder invloed was van alcohol, drugs of andere verdovende middelen. Dit geldt als de medewerker het ongeval zelf veroorzaakte en als het de medewerker overkomt. 

Je bent niet verzekerd wanneer je de wettelijke veiligheidsvoorschriften niet naleeft. Bijvoorbeeld het dragen van een (motor)helm of autogordel. 

Aanvullende verzekeringen

Wat niet binnen de basis verkeersschadeverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan stellen we de beste verzekering voor je samen.

Scooters en brommers
Scooters en brommers zijn niet bij alle verzekeraars standaard meeverzekerd. Soms heb je een aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor ongevallen met deze voertuigen. 

Inleenkrachten
Je kan de dekking van deze verzekering uitbreiden als er inleenkrachten, stagiaires, vrijwilligers, freelancers of zzp’ers voor jouw onderneming werken. 

“Onderweg naar een bedrijfsuitje”

Bij een bedrijf uit Hilversum wordt veel gewerkt met gevaarlijke stoffen en grote machines. Een verhoogd risico op een ongeval zou je zeggen. Toch is er nog nooit iets gebeurd op de werkvloer. Onderweg naar een bedrijfsuitje begon de auto, waar vier medewerkers in zaten, door water op de weg te tollen. En kwam tegen de vangrail tot stilstand. Gelukkig had het bedrijf een verkeersschadeverzekering afgesloten. De medische kosten die volgden, werden vergoed door de verzekeraar. - Mert, Adviseur Zakelijk

quote_Mert_Adviseur-zakelijk.png

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een verkeersschadeverzekering of een andere zakelijke verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.