Camperverzekering

De ultieme vrijheid beleef je met je camper. Je rijdt door prachtige landschappen en kiest zelf waar je stopt om te overnachten. Deze keer een camping of toch wildkamperen in de natuur? Er is zo veel te ontdekken. Maar dan moet je camper je wel naar al die mooie bestemmingen toe kunnen brengen. Bij schade wil je snel weer verder. Sluit daarom een camperverzekering af. Zo weet je zeker dat je jouw wensenlijstje kan afwerken.

550_camperverzekering 001.jpg
550_camperverzekering 002.jpg
550_camperverzekering 003.jpg

Wat is een camperverzekering?

Een camperverzekering is vergelijkbaar met je autoverzekering. Je bent verplicht om minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Jij kiest hoe uitgebreid je de dekking van de verzekering wilt hebben. Het ligt aan het risico dat je wilt nemen en aan de waarde van je camper.

WA: alleen schade aan anderen is in dit geval verzekerd. Bij een ongeval vergoedt de verzekeraar de kosten voor schade bij de tegenpartij. 

Beperkt casco: verzekerd voor schade aan anderen én schade aan je eigen camper veroorzaakt door natuurverschijnselen. Deuken in je camper na een fikse hagelstorm hoef je in dit geval niet zelf te betalen. 

Allrisk: naast schade aan anderen, worden in dit geval alle schades aan je eigen camper vergoed. Ook als het je eigen schuld is. Handig voor lakschade omdat je die laaghangende tak op een camperplek over het hoofd zag. 

Dit is wel en niet verzekerd 

Er zijn drie soorten camperverzekeringen met verschillende dekkingen. Welke het beste bij jou past, ligt aan jouw situatie, wensen en behoeften. Twijfel je? Onze adviseurs denken graag met je mee.

Verzekerd

WA

WA

Beperkt casco

Beperkt casco

Allrisk

Allrisk

Schade aan andere voertuigen, bezittingen en personen

WA

Beperkt casco

Allrisk

Diefstal en inbraak

WA

Beperkt casco

Allrisk

Ruitschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Brand- en explosieschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Storm- en hagelschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Schade door eigen toedoen

WA

Beperkt casco

Allrisk

* In sommige situaties ben je nooit verzekerd. Als je bijvoorbeeld fraude pleegt tijdens het afsluiten van de verzekering of bij schade als gevolg van het gebruik van verdovende middelen als alcohol, drugs en soms ook medicijnen. Tot slot ben je nooit verzekerd als je de schade opzettelijk hebt veroorzaakt of in het geval van roekeloosheid.

Aanvullende verzekeringen

Wat niet standaard binnen de dekking van een camperverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan stellen we de beste verzekering voor je samen.

Pech onderweg? Dankzij deze aanvullende module krijg je 24/7 pechhulp door heel Europa. Dan houdt niets de vakantie nog tegen.

De inzittenden zijn hiermee verzekerd voor alle schades veroorzaakt tijdens een rit bij jou in de camper. Inclusief beschadigingen aan bagage en kleding.

De inzittenden zijn hiermee verzekerd bij blijvende invaliditeit of overlijden veroorzaakt tijdens een rit bij jou in de camper. Hiermee verzeker je niet alleen jezelf, maar ook andere inzittenden op het moment van een ongeval.

Met deze module ben je verzekerd voor juridische ondersteuning bij een conflict veroorzaakt door deelname aan het verkeer. Denk aan het verhalen van letselschade door een aanrijding. 

Met deze aanvullende module verzeker je ook je spullen in de camper. Of de verzekeraar een schadevergoeding uitkeert, hangt af er van af of je de camper op slot hebt gedaan. Geld, horloges en sieraden zijn niet verzekerd.

“De pechhulp kwam goed van pas” 

Suzan belde vanuit Duitsland. Ze stond langs de kant van de weg met haar camper. Ze waren net de grens over voor twee weken vakantie. Suzan had de camper gelukkig verzekerd voor pechhulp. Dat kwam nu goed uit! Binnen een half uur was er een monteur aanwezig. Hij kon de camper maken, waardoor het stel snel verder kon rijden. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een camperverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.