Oldtimerverzekering

Oud maar goud - dat is jouw prachtige oldtimer. Een klassieker voor tourritten of lekker een middagje vrij rijden. Je oldtimer is je trots en ze mag gezien worden. Het zou je bijna fysiek pijn doen, als er iets mee zou gebeuren. Natuurlijk ben je zuinig en voorzichtig op je auto, maar een ongeluk is zo gebeurt. Kies daarom voor de juiste oldtimerverzekering.

550_oldtimerverzekering-001.jpg
550_oldtimerverzekering-002.jpg
550_oldtimerverzekering-004.jpg

Waarom een oldtimerverzekering?

In Nederland is iedere auto-eigenaar verplicht om zijn of haar auto te verzekeren. Minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Jij kiest hoe uitgebreid je de dekking van de verzekering wilt hebben. Het ligt aan het risico dat je wilt nemen en aan de waarde van je oldtimer.

WA: alleen schade aan anderen is in dit geval verzekerd. Bij een ongeval vergoedt de verzekeraar de kosten voor schade bij de tegenpartij. 

Beperkt casco: verzekerd voor schade aan anderen én schade aan je eigen oldtimer veroorzaakt door natuurverschijnselen. Deuken in je auto na een fikse hagelstorm hoef je in dit geval niet zelf te betalen. 

Allrisk: naast schade aan anderen, worden in dit geval alle schades aan je eigen oldtimer vergoed. Ook als het je eigen schuld is. Handig voor lakschade als je toch iets te krap langs dat paaltje bent gereden. 

 

Dit is wel en niet verzekerd 

Er zijn drie soorten oldtimerverzekeringen met verschillende dekkingen. Welke het beste bij jou past, ligt aan jouw situatie, wensen en behoeften. Twijfel je? Onze adviseurs denken graag met je mee.

Verzekerd

WA

WA

Beperkt casco

Beperkt casco

Allrisk

Allrisk

Schade aan andere voertuigen, bezittingen en personen

WA

Beperkt casco

Allrisk

Diefstal

WA

Beperkt casco

Allrisk

Ruitschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Botsing met dieren

WA

Beperkt casco

Allrisk

Brand- en explosieschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Storm- en hagelschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Schade aan eigen oldtimer

WA

Beperkt casco

Allrisk

* In sommige situaties ben je nooit verzekerd. Als je bijvoorbeeld fraude pleegt tijdens het afsluiten van de verzekering of bij schade als gevolg van het gebruik van verdovende middelen als alcohol, drugs en soms ook medicijnen. Tot slot ben je nooit verzekerd als je de schade opzettelijk hebt veroorzaakt of in het geval van roekeloosheid.

Aanvullende verzekeringen

Wat niet standaard binnen de dekking van een oldtimerverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan stellen we de beste verzekering voor je samen.

De inzittenden zijn hiermee verzekerd voor alle schades veroorzaakt tijdens in een rit bij jou in de oldtimer. Inclusief beschadigingen aan bagage en kleding. 

De inzittenden zijn hiermee verzekerd bij blijvende invaliditeit of overlijden veroorzaakt tijdens een rit bij jou in de oldtimer. Hiermee verzeker je niet alleen jezelf, maar ook andere inzittenden op het moment van een ongeval. 

Pech onderweg of thuis voor de deur? Met een pechhulpverzekering krijg je snel hulp als je niet verder kan rijden. Professionals staan 24/7 voor je klaar in Nederland en de rest van Europa. 

Met deze module ben je verzekerd voor juridische ondersteuning bij een conflict veroorzaakt door deelname aan het verkeer. Denk aan het verhalen van letselschade door een aanrijding.  

Wanneer een oldtimerverzekering? 

Je kan een oldtimerverzekering afsluiten voor een auto of motor van minimaal 40 jaar oud. Het is belangrijk dat je de auto hobbymatig gebruikt en er maximaal 7.500 kilometer per jaar mee rijdt.

Taxatie van je oldtimer

Bij het afsluiten van een oldtimerverzekering heeft de verzekeraar een taxatierapport nodig. De taxateur (degene die het taxatierapport opmaakt) moet aangesloten zijn bij de Federatie TMV of VRT (Verenigd Register van Taxateurs). Het taxatierapport bepaalt de waarde van je oldtimer en daarmee ook de maximale vergoeding die je krijgt bij schade. Let op: je oldtimer moet iedere drie jaar opnieuw worden getaxeerd.

“Goedemorgen, ik bel voor een nieuwe taxatie.”

Bij een oldtimer hoort een taxatierapport. Deze moet je iedere drie jaar worden herzien. De waarde van je oldtimer wordt namelijk verzekerd en die verandert naarmate deze ouder wordt. Je oldtimer kan alleen goed worden verzekerd als je weet hoeveel hij waard is. Daarom bel ik klanten voor de nieuwe taxatiewaarde. Hebben ze hulp nodig? Dan regel ik voor de klant een taxateur. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een oldtimerverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.