Apparatuurverzekering

Fotografie heeft een bijzondere plek in je hart. Je bent dan geen beroepsfotograaf, maar ieder weekend trek je eropuit om te fotograferen. Je spaart hard voor een nieuwe telezoomlens en langzaam wordt je collectie steeds uitgebreider. Je durft bijna niet uit te rekenen wat de totale waarde van je collectie is. 

Natuurlijk zijn er ook andere hobby's met dure apparatuur die gevoelig is voor diefstel. Deze zijn bij een inboedelverzekering, meeverzekerd tot een bepaald bedrag. Heb je een dure hobby? Dan kan het zijn dat niet al je apparatuur is verzekerd. Je doet er dan verstandig aan om een aanvullende apparatuurverzekering af te sluiten. 

550_apparatuurverzekering 004.jpg
550_apparatuurverzekering 005.jpg
550_apparatuurverzekering 002.jpg

Wat is een apparatuurverzekering?

De meeste verzekeraars hebben bepaalde apparatuur uit de dekking van een inboedelverzekering gehaald. Of er geldt een maximale vergoeding bij schade. Dit is vaak het geval bij computer-, audio-, video- en fotoapparatuur. 

Is jouw hobbyapparatuur veel geld waard? Dan ben je met een standaard inboedelverzekering niet goed verzekerd bij schade of diefstal. Als er iets met je apparatuur gebeurt, kan je het niet volledig vervangen. Met een aanvullende apparatuurverzekering vergoedt de verzekeraar de reparatiekosten. Is herstel niet mogelijk? Dan krijg je een bepaald bedrag om het product te vervangen. Dit is ook het geval bij diefstal. Je kan de verzekering afsluiten voor thuis, buitenshuis in Nederland of wereldwijd. 

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per apparatuurverzekering. In de basis zijn er bij elke apparatuurverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Je kan zelf kiezen voor welk bedrag je jouw apparatuur verzekert. Bij schade is dit bedrag de maximale vergoeding die je ontvangt.

Kosten om je apparatuur terug te krijgen. Bijvoorbeeld kosten voor vervoer, bewaking, opslag en hulp van deskundigen wordt vergoed door de verzekeraar.

Situaties als averij-grosse zijn verzekerd. Averij-grosse betekent dat je jouw apparatuur hebt opgeofferd voor je eigen veiligheid. Bijvoorbeeld je camera afgeven als je wordt bedreigd.

Schade veroorzaakt door een mankement van het apparaat.

Je bent verzekerd tegen diefstal van je apparatuur. Je moet dan wel zorgvuldig met je apparatuur zijn omgegaan. Laat je dure laptop dus niet onbeheerd achter in een drukke winkelstraat.

Je bent niet verzekerd in het geval van conflictsituaties. Bij een opstand of (burger)oorlog is je apparatuur niet verzekerd. Bij een rel of opstootje bepaalt de verzekeraar of je apparatuur wel of niet is verzekerd. 

Is de schade aan je apparatuur niet te verklaren? Dan ben je niet verzekerd.

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade. Zoals je spullen onbeheerd achterlaten waarna ze worden gestolen.

Je bent niet verzekerd als je fraude pleegt bij het afsluiten van de verzekering of je verplichtingen niet nakomt.

Schade door cybercriminaliteit valt niet binnen de dekking van een apparatuurverzekering. Je kan hiervoor wel een cyberverzekering afsluiten. 

“Foto’s als bewijs van diefstal” 

Een hobbyfotograaf belde om de diefstal van zijn fotoapparatuur te melden. De lenzen waren uit zijn auto gestolen toen hij met zijn camera in het bos liep. Ik adviseerde hem om foto’s te maken van de auto. Als bewijs voor de politie en de verzekeraar. Het maken van goede foto’s kon ik natuurlijk wel aan hem overlaten. Met het bewijs en de juiste documenten was een vergoeding voor nieuwe lenzen snel geregeld. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een apparatuurverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.