Opstalverzekering

Eindelijk is het zo ver. Je hebt een huis gekocht! Een flinke investering. Nu alles naar je zin is, ben je voorlopig klaar met grote uitgaves. Toch? Behalve bij schade aan je woning waardoor je de keuken, vloer of badkamer moet vervangen. Een grote kostenpost. Niet iedereen heeft hier zomaar voldoende geld voor. Dankzij een opstalverzekering hoef je geen rekening te houden met zulke onverwachte kosten. Dat woont toch een stuk rustiger.

550_opstalverzekering 003.jpg
550_opstalverzekering 002.jpg
550_opstalverzekering 001.jpg

Wat is een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering ben je verzekerd voor schade aan alles wat vast zit aan je huis. Bijvoorbeeld de keuken, het toilet en de badkamer. Maar ook inbouwkasten, de houten vloer of trapbekleding. Alle zaken die je niet kan oppakken als je gaat verhuizen. Je bent niet verplicht om je woning te verzekeren met een opstalverzekering. In sommige gevallen kan de bank het wel eisen bij het afsluiten van een hypotheek.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per opstalverzekering. In de basis zijn er bij elke opstalverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Schade door brand bij jou thuis of bij de buren? Hiervoor ben je verzekerd. Dit geldt ook voor brandschade door een kortsluiting.

Schade aan je huis door blikseminslag en storm-, water- en hagelschade zijn verzekerd met een opstalverzekering. 

Heb je een lek thuis en moet je daarvoor een muur openbreken? Dan is dat meeverzekerd.

Schade aan je woning door diefstal of een inbraak is verzekerd met een opstalverzekering. Schade aan je spullen valt binnen de dekking van een inboedelverzekering.  

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade. Ook schade veroorzaakt tijdens het klussen of verbouwen valt binnen de dekking van deze verzekering. Net als waterschade als je zelf een kraan open hebt laten staan.

Schade door achterstallig onderhoud is niet verzekerd.

Schades door overstromingen, aardbevingen, atoomkernreacties, rellen, opstanden, oorlog of andere (natuur)rampen zijn niet gedekt.

Constructiefouten tijdens de bouw of ondeskundig uitgevoerde werkzaamheden zijn niet verzekerd met een opstalverzekering.

Grote verbouwing? Geef het door!

Een uitbouw, dakkapel of zonnepanelen: structurele aanpassingen aan je woning kunnen invloed hebben op de hoogte van een schadevergoeding. Geef verbouwingen of andere blijvende veranderingen aan je huis altijd aan ons door. Samen kijken we of je opstalverzekering nog de juiste dekking biedt. Zo kom je bij een schade niet voor verrassingen te staan. 

“Geen zorgen om herstelwerkzaamheden” 

Lekkage is altijd vervelend. Gelukkig hoefde Bram zich alleen zorgen te maken om de rommel, niet om de kosten. De opstalverzekering dekte niet alleen het openbreken van de vloer en muur, maar ook de herstelwerkzaamheden. - Inge, Schadebehandelaar Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een opstalverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.