Rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer heb je te maken met veel partijen. Denk aan jouw medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers en klanten. Je vindt het belangrijk om op een goede en eerlijke manier met elkaar samen te werken. Toch ligt een conflict altijd op de loer. Zo kan het gebeuren dat een leverancier zijn afspraken niet nakomt. Of een afnemer betaalt jouw factuur niet, waardoor jij in de problemen komt. En wat als een ontevreden klant dreigt met een advocaat? Dan is juridische hulp meer dan welkom. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering krijg je juridisch advies van ervaren juristen.

550_rechtsbijstandverzekering-zakelijk-001.jpg
550_rechtsbijstandverzekering-zakelijk-002.jpg
550_rechtsbijstandverzekering-zakelijk-003.jpg

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp en advies bij zakelijke conflicten. Als je er samen met de andere partij niet uitkomt, kan een juridisch specialist helpen. Ook als er geen sprake is van een rechtszaak. Sterker nog. Zij kunnen vaak helpen voorkomen dat het escaleert tot een rechtszaak. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp. 

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per rechtsbijstandverzekering. In de basis zijn er bij elke rechtsbijstandverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd. Ook ieder bedrijf is anders. Maatwerk is altijd mogelijk om te zorgen dat een verzekering goed bij jouw bedrijf past. Onze adviseurs denken graag met je mee. 

Conflicten met leveranciers of klanten veroorzaakt door werkzaamheden van het bedrijf. 

Wanneer je een conflict hebt met een medewerker over arbeidsvoorwaarden. Bijvoorbeeld bij ontslag of langdurige ziekte. 

Als de gemeente een vergunning weigert af te geven waar jij recht op denkt te hebben. Of een conflict over een bestemmingsplan. 

Te laat betalende klanten of niet betalende klanten zorgen voor openstaande facturen. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je hulp bij het alsnog ontvangen van de betalingen. 

Juridische hulp bij het verhalen van een schade of bijstand als je strafrechtelijk wordt vervolgd. De proces- en gerechtskosten en kosten voor deskundigen vallen ook binnen de dekking van deze verzekering. 

Je kan geen juridische hulp aanvragen via de rechtsbijstandverzekering voor zakelijke conflicten die er al waren vóór ingang van de verzekering. Via sommige verzekeringen kan je wel korting krijgen voor bestaande conflicten. 

Het overnemen, stoppen of faillissement van je bedrijf. Bijvoorbeeld een conflict over een schuld die je niet kan betalen. 

Conflicten over vermogensbeheer, belastingen en subsidies vallen niet binnen de dekking van deze verzekering. 

“Een brief van een jurist maakt vaak indruk”  

Paul was helemaal klaar met klanten die hem onterecht niet betaalden. Dit kostte hem veel geld en tijd. Dankzij de juridische hulp via de zakelijke rechtsbijstandverzekering ligt er nu een brief van de jurist klaar die de klant op een nette manier wijst op zijn verplichtingen. Na ontvangst wordt de factuur vaak snel betaald. - Mert, Adviseur Zakelijk

quote_Mert_Adviseur-zakelijk.png

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een rechtsbijstandsverzekering of een andere zakelijke verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.