Beroepsaansprakelijkheid

Het kan gebeuren dat jij of een medewerker een beroepsfout maakt. Denk aan het geven van verkeerd advies met financiële schade voor jouw opdrachtgever als gevolg. Een belastingadviseur die een belastingaangifte niet goed heeft berekend. Of een ICT’er die een fout maakt, waardoor een website maanden later pas live kan. Zo’n foutje kan grote financiële gevolgen hebben. Voor de klant en voor jou. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de financiële gevolgen van beroepsmatige fouten.

550_Beroepsaansprakelijkheidsverzekering-002.jpg
550_Beroepsaansprakelijkheidsverzekering-001.jpg
550_Beroepsaansprakelijkheidsverzekering-003.jpg

Waarom deze verzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert de financiële gevolgen van beroepsfouten, waarvoor jij of jouw bedrijf aansprakelijk kan worden gesteld. Of een schadeclaim nu terecht is of niet. Het verdedigen van jouw belangen kost ook geld. Deze kosten worden ook door de verzekeraar vergoed als je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten. Deze verzekering is voornamelijk nuttig als je aan jouw klanten advies geeft. Denk aan accountants, administratiekantoren en belastingadviseurs, advocaten, architecten, ICT-specialisten, notarissen, ziekenhuis en zzp’ers.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per beroepsaansprakelijkheidsverzekering. In de basis zijn er bij elke BAV bepaalde zaken wel en niet verzekerd. Ook ieder bedrijf is anders. Maatwerk is altijd mogelijk om te zorgen dat een verzekering goed bij jouw bedrijf past. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Financiële schade van jouw opdrachtgever veroorzaakt door een beroepsfout of verkeerd advies. 

De kosten voor juridische hulp, rechtsbijstand en verweer om jouw belangen te verdedigen worden vergoed door de verzekeraar. 

De kosten voor het herstellen van documenten die je beheert of gebruikt, worden vergoed door de verzekeraar. 

Schade aan personen (letsel) of spullen van anderen valt niet binnen de dekking van deze verzekering. Dit verzeker je met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.  

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade.  

Schade veroorzaakt als gevolg van het gebruik van intellectuele eigendommen van een ander valt niet binnen de dekking van deze verzekering.

“Een fout in de webshop-software”

Mickey belde in paniek op. Hij heeft webshop-software voor een klant ontwikkeld. Er bleek echter een fout in de software te zitten. Hierdoor kwamen de bestellingen niet door. Veel boze klanten en de opdrachtgever liep drie dagen omzet mis. Mickey wordt hiervoor aansprakelijk gesteld. Gelukkig kon ik hem geruststellen. Deze schade valt binnen de dekking van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. - Mert, Adviseur Zakelijk

quote_Mert_Adviseur-zakelijk.png

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een andere zakelijke verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.