Glasverzekering

Hoeveel ramen heb jij in je huis? Weet je dat? Waarschijnlijk tel je alleen de ramen in de buitenmuren. Maar vergeet niet de glazen in deuren, de douchecabine, de schuur en zelfs in lichtkoepels. Het ziet er prachtig uit en brengt licht in huis. Maar als het breekt… Dan is glas vaak kostbaar en moeilijk te vervangen. Met een glasverzekering ben je gedekt bij glasschade in of aan je woning.

550_glasverzekering 001.jpg
550_glasverzekering 002.jpg
550_glasverzekering 003.jpg

Waarom een glasverzekering?

Een glasverzekering dekt de schade aan alle ramen in of aan je woning: een ster, scheur of helemaal versplinterd. Door een voetbal van de buurkinderen of door noodweer. Het gaat om glas dat is bedoeld om licht door te laten. Een glazen aquarium of kunstwerk is daar niet voor bedoeld. Dit valt dus niet binnen de dekking deze verzekering.

Soms is glasschade meeverzekerd in een opstalverzekering of inboedelverzekering. Dan heb je waarschijnlijk geen aparte glasverzekering nodig. Of glasschade is meeverzekerd, staat in de voorwaarden van de verzekering. Kom je er niet uit? Wij kijken graag met je mee of je een glasverzekering nodig hebt.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per glasverzekering. In de basis zijn er bij elke glasverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Kapot glas door een ongelukje valt binnen de dekking.

Je bent verzekerd bij glasschade door storm of noodweer.  

De volgende ruiten in huis vallen binnen de glasverzekering: ramen in muren en deuren, glazen douchecabines, glazen deuren, lichtkoepels in het plafond, glazen dakplaten en dakramen.

Schade aan glas door achterstallig onderhoud is niet verzekerd. Dit kan voorkomen bij bijvoorbeeld rotte kozijnen.

Glasschade tijdens een verbouwing is niet gedekt door een glasverzekering.

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade.

Schade na een brand, inbraak of ontploffing wordt gedekt door een inboedelverzekering of opstalverzekering.

“Na een storm veel glasschades”

Het stormt regelmatig in Nederland. Een stormschade door rondvliegende takken en spullen komt dus ook vaak voor. Zo ook bij Paul en Petra. Petra belde dat tijdens een storm een grote tak op het dak viel en het dakraam beschadigde. Om lekkage en meer schade te voorkomen, kwam er snel een aannemer langs. Gelukkig dekt de glasverzekering de schade. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een glasverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.