Milieuschadeverzekering

Ook jij kan als ondernemer te maken krijgen met milieuschade. Denk aan het vrijkomen van asbestdeeltjes door storm of brand en water- of bodemverontreiniging. Maar ook het gebruik van schoonmaakmiddelen en een lekkende dieseltank kan leiden tot milieuschade. Dat heeft zowel impact op het milieu als op jouw bedrijf. Sanering- en opruimingskosten lopen vaak hoog op. En wat als je door milieuschade tijdelijk je werkzaamheden niet kan uitvoeren en inkomsten misloopt? Ons advies: verzeker deze kosten met een milieuschadeverzekering.

550_Milieuschadeverzekering 001.jpg
550_Milieuschadeverzekering 002.jpg
550_Milieuschadeverzekering 003.jpg

Wat is een milieuschadeverzekering?

Een milieuschadeverzekering dekt de kosten als je milieuschade veroorzaakt. Op jouw bedrijfslocatie of bij anderen. Je bent ook verzekerd als een ander milieuschade veroorzaakt op jouw terrein. Met een milieuschadeverzekering dek je sanerings- en opruimingskosten, kosten van bedrijfsstilstand, juridische kosten en onderzoekskosten.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per milieuschadeverzekering. In de basis zijn er bij elke milieuschadeverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd. Ook ieder bedrijf is anders. Maatwerk is altijd mogelijk om te zorgen dat een verzekering goed bij jouw bedrijf past. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Saneringskosten op jouw locatie of bij een ander. 

Kosten die het gevolg zijn van sanering. Denk aan de herstel- of vervangingskosten van leidingen, kabels, bestrating en beplanting. Maar ook de opgelopen schade door bedrijfsstilstand. 

Onderzoekskosten om bijvoorbeeld de milieuschade en specifieke verontreiniging vast te stellen. 

Kosten voor juridische ondersteuning en verweer. 

Kosten vanwege verontreiniging voorafgaand aan de ingang van de verzekering. 

Schade veroorzaakt door vaartuigen, vliegtuigen en motorrijtuigen.

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade.  

Schades door overstromingen, aardbevingen, atoomkernreacties, rellen, opstanden, oorlog of andere (natuur)rampen zijn niet gedekt. 

“Lekkende olie kan veel geld kosten”

Door een menselijke fout liep een grote hoeveelheid olie bij een scheepswerf in Rotterdam via de loods het water in. De kosten van de schade liepen hoog op: sanering van eigen grond en van de kade, een opvolgend onderzoek en het scheepswerf lag twee weken stil. Zonder milieuschadeverzekering had het veel geld gekost. - Mert, Adviseur Zakelijk

quote_Mert_Adviseur-zakelijk.png

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een milieuschadeverzekering of een andere zakelijke verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.