Reisverzekering

Heerlijk, vakantie! Je werkt hard, dus die vakantie heb je verdiend. Skiën in Oostenrijk, oneindig veel pizza’s eten in Italië of met je voeten in de zee op de Waddeneilanden. Dat wordt weer genieten. Maar tijdens je vakantie kan er helaas ook wat misgaan. Je koffer raakt kwijt of de inhoud is flink beschadigd. Je mist je vlucht of je paspoort wordt gestolen. En je denkt er liever niet aan, maar bij een familiekwestie wil je terug naar huis of kan je misschien helemaal niet vertrekken. Een reisverzekering dekt de kosten. Zo ga jij zonder zorgen op reis.

550_reisverzekering 003.jpg
550_reisverzekering 001.jpg
550_reisverzekering 002.jpg

Waarom een reisverzekering?

Je sluit een reisverzekering af om onvoorziene risico’s tijdens of rondom jouw vakantie te verzekeren. Het maakt niet uit of je naar het buitenland gaat of in Nederland een weekendje weggaat. Je kan kiezen uit twee soorten reisverzekeringen: doorlopend of een kortlopend. De laatste kies je als je één keer per jaar met vakantie gaat. Een doorlopende reisverzekering is verstandiger (en voordeliger) als je vaker per jaar weggaat. Dat hoeven geen lange vakanties te zijn. Ook een weekendje weg in eigen land valt binnen de dekking van deze verzekering.

Dit is wel en niet verzekerd 

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per reisverzekering. In de basis zijn er bij elke reisverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Opsporings-, reddings- en bergingsacties bij vermissing, een ongeluk of overlijden. 

Noodzakelijke medische zorg die niet binnen je zorgverzekering valt. 

Na een ongeval, bij ziekte of overlijden word je geholpen met het vervoer naar huis. Dit heet ook wel repatriëring. Het kan ook voorkomen bij onveilige situaties in het land waar je verblijft. Ook dan word je terug naar Nederland gebracht. 

Bij het overlijden van een familielid worden de (extra) reiskosten vergoed. Dit geldt vaak ook bij levensbedreigende situaties na een ongeval of ziekte. 

Als je door grote materiële schade terug moet naar Nederland worden de (extra) reiskosten vergoed. Denk aan schade aan je woning of bedrijf door brand. 

Koffer beschadigd, handbagage gestolen of paspoort verloren? De kosten worden vergoed door de verzekeraar. 

Je bent niet verzekerd als je fraude pleegt bij het afsluiten van de verzekering of je verplichtingen niet nakomt. 

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade.

Schade, ongevallen en ziekte veroorzaakt door het gebruik van alcohol, drugs, medicijnen en andere verdovende middelen worden niet vergoed. 

Schade veroorzaakt door conflictsituaties als burgeroorlogen en opstanden valt niet binnen de dekking van de reisverzekering. Ook als je naar een land met een negatief reisadvies reist, worden de kosten bij schade niet vergoed. 

Aanvullende verzekeringen

Wat niet binnen de basis reisverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan zoeken wij de beste verzekering voor je uit.  

Schade aan bagage kan je verzekeren met een bagagedekking. De verzekeraar keert een schadevergoeding uit bij het beschadigen, verliezen of kwijtraken van je koffer of bij diefstal. Maar ook schade aan je telefoon, tablet of fototoestel wordt vergoed. 

Wintersport is niet altijd standaard meeverzekerd. Soms is hier een aanvullende reisverzekering voor nodig. 

Sommige verzekeraars bieden automatisch werelddekking. Bij andere verzekeraars moet je deze dekking apart afsluiten als je buiten Europa reist. 

Bergbeklimmen, abseilen of bolderen zijn enkele voorbeelden van gevaarlijke sporten die niet standaard zijn meeverzekerd. Met deze aanvullende module ben je verzekerd in het geval van een ongeval tijdens het beoefenen van een gevaarlijke sport.  

Met een onderwatersportdekking ben je verzekerd voor schade tijdens recreatief duiken tot 40 meter. Je verzekert jouw duikspullen of de door jou gehuurde spullen. 

De verzekeraar vergoedt met een standaard reisverzekering medische kosten tot het maximale Nederlandse tarief. Met deze module worden ook de kosten boven het maximale tarief vergoed. 

Dankzij een annuleringsverzekering kan je kosteloos of gemakkelijker een reis annuleren bij onvoorziene omstandigheden. Let op: een annuleringsverzekering moet je aanvragen binnen zeven dagen nadat je hebt geboekt. 

Heb je een vakantiehuis of een caravan, camper of boot met een vaste seizoensplek? Vergeet dan niet om deze aanvullende module af te sluiten. Hiermee verzeker je de weekenden en vakantieweken die je in Nederland doorbrengt. De voorwaarde is wel dat er tijdens je verblijf tenminste één overnachting plaatsvindt. Je bent niet alleen tijdens het verblijf verzekerd, maar ook op de heen- en terugweg. 

Het onvoorzien moeten afbreken van je reis kan vervelende financiële gevolgen hebben. Met een standaard annuleringsverzekering vergoedt de verzekeraar de niet-voltooide dagen. Met een garantie-annuleringsverzekering vergoedt de verzekeraar het totale verzekerde bedrag. Jij maakt zelf de keuze. 

“Pascals oma overleed tijdens zijn trip naar Barcelona”

Een telefoontje vanuit Barcelona: Pascal was gehaast en wist niet waar hij moest beginnen. Hij was onderweg terug naar Nederland omdat hij net had gehoord dat zijn oma was overleden. Een vreselijke situatie en ik was blij dat ik wat zorgen kon wegnemen. De kosten voor zijn terugreis werden namelijk vergoed door de verzekeraar. Binnen 24 uur was hij thuis bij zijn familie. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een reisverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.