Autoverzekering

Auto’s zijn er in verschillende merken en modellen. Tweedehands of nieuw. Gekocht of gekregen. Nog strak in de lak of met wat deukjes. Eén ding is zeker: je wilt er veilig mee van A naar B. Naar werk, familie of een dagje uit. Helaas is veilig op je bestemming aankomen niet vanzelfsprekend. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wil je alleen verzekerd zijn voor schade bij andere weggebruikers of ook voor eigen schade? Kies de verzekering die bij jou en jouw auto past. Onze adviseurs kijken graag samen met je naar de verschillende autoverzekeringen.

550_autoverzekering 001.jpg
550_autoverzekering-002.jpg
550_zakelijke autoverzekering 001.jpg

Waarom een autoverzekering?

In Nederland is iedere auto-eigenaar verplicht om zijn of haar auto te verzekeren. Minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Jij kiest hoe uitgebreid je de dekking van de verzekering wilt hebben. Het ligt aan het risico dat je wilt nemen en aan de waarde van je auto.

WA: alleen schade aan anderen is in dit geval verzekerd. Bij een ongeval vergoedt de verzekeraar de kosten voor schade bij de tegenpartij. 

Beperkt casco: verzekerd voor schade aan anderen én schade aan je eigen auto veroorzaakt door natuurverschijnselen. Deuken in je auto na een fikse hagelstorm hoef je in dit geval niet zelf te betalen. 

Allrisk: naast schade aan anderen, worden in dit geval alle schades aan je eigen auto vergoed. Ook als het je eigen schuld is. Handig voor lakschade als je toch iets te krap langs dat paaltje bent gereden. 

Dit is wel en niet verzekerd 

Er zijn drie soorten autoverzekeringen met verschillende dekkingen. Welke het beste bij jou past, ligt aan jouw situatie, wensen en behoeften. Twijfel je? Onze adviseurs denken graag met je mee. 

Verzekerd

WA

WA

Beperkt casco

Beperkt casco

Allrisk

Allrisk

Schade aan andere voertuigen, bezittingen en personen

WA

Beperkt casco

Allrisk

Diefstal

WA

Beperkt casco

Allrisk

Ruitschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Botsing met dieren

WA

Beperkt casco

Allrisk

Brand- en explosieschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Storm- en hagelschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Schade aan eigen auto

WA

Beperkt casco

Allrisk

* In sommige situaties ben je nooit verzekerd. Als je bijvoorbeeld fraude pleegt tijdens het afsluiten van de verzekering of bij schade als gevolg van het gebruik van verdovende middelen als alcohol, drugs en soms ook medicijnen. Tot slot ben je nooit verzekerd als je de schade opzettelijk hebt veroorzaakt of in het geval van roekeloosheid. Met een autoverzekering ben je niet verzekerd in het geval van een race, wedstrijd of slipcursus. Zakelijk gebruik van je auto verzeker je met een zakelijke autoverzekering.

Aanvullende verzekeringen

Wat niet standaard binnen de dekking van een autoverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan stellen we de beste verzekering voor je samen. 

De inzittenden zijn hiermee verzekerd voor alle schades veroorzaakt tijdens een rit bij jou in de auto. Inclusief beschadigingen aan bagage en kleding. 

De inzittenden zijn hiermee verzekerd bij blijvende invaliditeit of overlijden veroorzaakt tijdens een rit bij jou in de auto. Hiermee verzeker je niet alleen jezelf, maar ook andere inzittenden op het moment van een ongeval. 

Pech onderweg of thuis voor de deur? Met een pechhulpverzekering krijg je snel hulp als je niet verder kan rijden. Professionals staan 24/7 voor je klaar in Nederland en de rest van Europa. 

Met deze module ben je verzekerd voor juridische ondersteuning bij een conflict veroorzaakt door deelname aan het verkeer. Denk aan het verhalen van letselschade door een aanrijding.  

“Een deukje meer of minder” 

Pepijn belde vanaf de parkeerplaats waar hij tegen een andere auto was gereden. Telefonisch hielp ik hem met het schadeformulier. Ik wees hem erop dat de deuk in zijn eigen auto niet was gedekt. Dat wuifde hij lachend weg: een reparatie kostte waarschijnlijk meer dan zijn hele auto. Een deukje meer of minder maakte hem niet uit. Zo zie je maar, soms is een uitgebreide verzekering helemaal niet nodig. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Regel een voorlopige dekking voor je nieuwe auto

Zodra je met een nieuwe auto de weg op gaat, moet het voertuig verzekerd zijn op jouw naam. Dat regel je snel met een voorlopige dekking. Je kan zelf, ook buiten onze kantoortijden, een tijdelijke verzekering regelen. Zo rij jij verzekerd de weg op bij de garage of verkoper. 

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een autoverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.