Bootverzekering

Het liefst ben je iedere dag op het water. Wind door je haren en je drukke agenda achterlaten op de kade. Het is genieten op jouw sloep, motorboot of zeiljacht. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op het water, in de stalling of tijdens het vervoeren van jouw boot. Sluit een bootverzekering af en vaar zorgeloos de zon tegemoet.

550_bootverzekering 006.jpg
550_bootverzekering 005.jpg
550_bootverzekering 004.jpg

Waarom een bootverzekering?

Het afsluiten van een bootverzekering is niet verplicht, zoals bij een auto of camper. Het is echter wel verstandig om je boot te verzekeren. Ook bij de kleinste botsing kunnen de kosten van een reparatie flink in de papieren lopen. De soort dekking die je kiest, ligt waarschijnlijk aan de waarde van je boot. Er is natuurlijk een groot verschil tussen een rubberboot met een paar PK erachter of een luxe jacht. De premie van de bootverzekering hangt af van het type boot, de lengte, de waarde en het bouwjaar. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in bootverzekeringen voor kleine en grote boten. Zij denken graag met je mee welke verzekering het beste bij jouw boot, wensen en behoeften past.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per bootverzekering. In de basis zijn er bij elke bootverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Schade aan anderen door een ongeval valt binnen de dekking van de verzekering. 

Heb je een aanvaring gehad met iemand anders en is daarbij het andere voertuig beschadigd? Dan wordt de schade vergoed door de verzekeraar. 

Vaar je zonder vaarbewijs terwijl dit wel verplicht is? Dan ben je niet verzekerd.

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade. Strafbare activiteiten, zoals een bootrace, zijn ook niet verzekerd. 

De schade is niet verzekerd als je onder invloed was van alcohol, drugs of andere verdovende middelen. 

Gebruik je jouw boot voor zakelijke doeleinden? Dan ben je niet verzekerd. Dit geldt ook voor het verhuren van je boot. 

Schade aan je boot door achterstallig onderhoud is niet verzekerd.

Aanvullende verzekeringen

Wat niet binnen de basis bootverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan zoeken wij de beste verzekering voor je uit. 

Schade veroorzaakt door brand, storm, onweer of andere natuurverschijnselen.  

Diefstal en schade veroorzaakt door een (poging tot) inbraak kan je meeverzekeren. Vooral handig als je boot niet bij jou thuis in de stalling ligt. 

Schade aan je eigen boot na een aanvaring of een botsing met de kade verzeker je met deze module. Ook het interieur kan je meeverzekeren. 

Bij een opvarendenverzekering wordt er eenmalig een geldbedrag overgemaakt bij overlijden of blijvende invaliditeit van meevarende gasten. Met deze module zijn alle opvarenden op het moment van het ongeval meeverzekerd. 

Verzeker schade aan je trailer voor, na en tijdens het vervoeren van je boot en tijdens het te water leggen van je boot. 

"Sloep beschadigd met uitlenen”

Emma leende haar sloep uit aan een tante die een middagje door Leiden wilde varen. Door een botsing met de kade kwam de boot terug met flinke lakschade. Gelukkig viel de schade binnen de dekking van de bootverzekering. De lakschade werd gerepareerd en Emma’s boot zag er weer uit als nieuw. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een bootverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.