Inventaris- & goederenverzekering

Je wilt er liever niet over nadenken. Maar wat als de door jouw bedrijf geproduceerde producten opeens niet meer verkocht kunnen worden. Door bijvoorbeeld een lekkage of een brand. Of dat alle computers zijn gestolen en de komende dagen niemand meer kan werken. Met een inventaris- en goederenverzekering ben je verzekerd voor schade aan bedrijfsmiddelen die in jouw bedrijfsgebouw staan. Zo kan je bij schade snel weer verder met ondernemen en komt de continuïteit van jouw bedrijf niet in gevaar.

550_ZZP_verzekering 002.jpg
550_inventaris-goederenverzekering-001.jpg
550_werkmateriaalverzekering-003.jpg

Wat is een inventaris- en goederenverzekering?

Een inventaris- en goederenverzekering verzekert de schade aan bedrijfsmiddelen in het pand. Onder inventaris vallen bijvoorbeeld: machines, apparatuur en kantoormeubilair. Je kan het vergelijken met jouw inboedel thuis, maar dan voor bedrijven. 

Bedrijfsmiddelen kunnen worden verdeeld in handelsgoederen en bedrijfsgoederen. Handelsgoederen zijn grond- en hulpstoffen, halffabricaten, eindproducten, goederen in bewerking en verpakkingen. Dit zijn goederen die je zelf produceert of verhandelt met als doel winst maken. Om handelsgoederen te produceren of te verhandelen heb je andere goederen nodig. Denk aan: reinigingsmiddelen en brandstoffen. Dit zijn bedrijfsgoederen. Er zijn verschillende manieren waarop jouw inventaris en goederen kunnen beschadigen. Met de juiste verzekering heeft zo’n schade zo min mogelijk financiële impact op je bedrijf. 

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per inventaris- en goederenverzekering. In de basis zijn er bij elke inventaris- en goederenverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd. Ook ieder bedrijf is anders. Maatwerk is altijd mogelijk om te zorgen dat een verzekering goed bij jouw bedrijf past. Onze adviseurs denken graag met je mee. 

Schade aan of bederven van producten door brand, ontploffing, storm of blikseminslag is verzekerd. 

Waterschade aan de inventaris of goederen door lekkage valt binnen de dekking van deze verzekering. 

Schade veroorzaakt door (een poging tot) diefstal is verzekerd. Er moet in dit geval wel braakschade te zien zijn. 

Schade veroorzaakt door vandalisme is verzekerd als iemand onrechtmatig het gebouw binnendringt. 

Zorgt de schade voor inkomstenverlies omdat je niet verder kan met ondernemen? Omzetderving (oftewel inkomstenverlies) direct gerelateerd aan de schade is verzekerd. 

Kosten die je maakt om de schade onmiddellijk te beperken worden vergoed door de verzekeraar. 

Kosten die je maakt voor het vaststellen van de schade worden vergoed door de verzekeraar. 

De volgende kostbare eigendommen zijn niet verzekerd: contant geld, cheques, waardepapieren, onbewerkte edele metalen en ongezette edelgesteenten, motorrijtuigen, aanhangwagens, caravans, schepen en luchtvaartuigen. Geld kan je meeverzekeren met een aanvullende module. 

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade.  

Schades door overstromingen, aardbevingen, atoomkernreacties, rellen, opstanden, oorlog of andere (natuur)rampen zijn niet gedekt. 

Schade aan een eigen bedrijfspand wordt niet vergoed door de verzekeraar van deze verzekering. Hiervoor moet je een bedrijfsgebouwenverzekering afsluiten. 

Aanvullende verzekering

Wat niet standaard binnen de dekking van een inventaris- en goederenverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan stellen we de beste verzekering voor je samen. 

Geld
Ontvang je veel geld contant en bewaar je dit in een kas of kluis? Dan is dit geld letterlijk in rook opgegaan als er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Je kan een inventaris- en goederenverzekering aanvullen met een extra module voor geld. Dan ben je verzekerd bij verlies van (elektronisch) geld en waardepapieren, schade door het in ontvangst nemen van vals geld, verlies of beroving tijdens het vervoeren en verlies van geld door afpersing of geweld. 

“Alles ging in rook op”

Na maanden hard werken zag Richard een deel van zijn pand in rook opgaan. Het deel waar ook de voorraad en het kantoor met de kluis stond. Veel emotioneel leed, weinig financieel schade. Gelukkig had Richard een goederenverzekering met de extra module geld afgesloten. De verzekeraar keerde daardoor een vergoeding uit voor de verbande voorraad, de misgelopen omzet en het geld dat in rook was opgegaan. - Mert, Adviseur Zakelijk

quote_Mert_Adviseur-zakelijk.png

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een inventarisverzekering of een andere zakelijke verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.