Evenementenverzekering

Organiseer je een feest, een zakelijke conferentie of een sportdag? Dan doe je er alles aan om het evenement zo goed mogelijk te laten verlopen. Maar er kan altijd iets verkeerd gaan. De locatie laat een week vooraf weten dat ze dubbel zijn geboekt. De hoofdspreker zegt last minute af. Of een medewerker struikelt tijdens jouw sportdag en breekt zijn enkel. Ontzettend vervelend, maar niet altijd te voorkomen. Met een zakelijke evenementenverzekering verzeker je de kosten voor deze onvoorziene omstandigheden. Extra financiële zekerheid, zodat je achteraf goed terug kan kijken op het evenement.

550_evenementenverzekering 001.jpg
550_evenementenverzekering 002.jpg
550_evenementenverzekering 003.jpg

Wat is een evenementenverzekering?

Een evenementenverzekering dekt de financiële gevolgen van onverwachte tegenvallers rondom jouw evenement. De kosten als je last minute vervanging moet regelen voor de zangeres die ziek is geworden. Of als het evenement door noodweer niet door kan gaan. Maar ook schades veroorzaakt tijdens het evenement. Denk aan beschadigde tenten en podia of persoonlijke ongevallen van gasten of medewerkers. Als organisator kan je aansprakelijk worden gesteld voor zo’n ongeval. Hiervoor verzeker jij je met een evenementenverzekering. 

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per zakelijke evenementenverzekering. In de basis zijn er bij elke zakelijke evenementenverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd. Ieder bedrijf is anders en maatwerk is altijd mogelijk om te zorgen dat de verzekering goed bij jouw bedrijf past. Onze adviseurs denken graag met je mee. 

Annulering of verplaatsing van het evenement door onvoorziene omstandigheden valt binnen de dekking van een evenementenverzekering. Denk aan een onbruikbare locatie door wateroverlast, storm of brand, extreme weersomstandigheden of het plotselinge overlijden van een organisator, belangrijke spreker of artiest. Allemaal redenen waardoor het evenement kan worden geannuleerd of verplaatst. 

Als een leverancier of spreker last minute afzegt of niet op komt dagen en je (duurdere) vervanging moet regelen, keert de verzekeraar een vergoeding uit. 

Schade aan eigendommen van de organisator of aan gehuurde spullen is verzekerd. Tijdens het vervoeren en op locatie. 

Schade met grote financiële gevolgen, waarvoor de organisator aansprakelijk kan worden gesteld, is verzekerd met een evenementenverzekering. 

Struikelt een werknemer over een geluidskabel en breekt hij zijn pols? Met een evenementenverzekering keert de verzekeraar een vergoeding uit. Hiermee kan de aansprakelijkgestelde organisator de medische kosten van de bezoeker terugbetalen. 

Schade veroorzaakt door contractbreuk door partijen die bij het evenement betrokken zijn, is niet verzekerd. 

Als je niet de juiste vergunning tijdig hebt verkregen, kan het evenement niet doorgaan. Hier ben je met een evenementenverzekering niet voor verzekerd. 

Risicovolle evenementen zijn bij een standaard evenementenverzekering uitgesloten. Denk aan obstakelruns en gevaarlijke sporten. Bungeejumpen en raften bijvoorbeeld. 

“Met spoed een nieuwe cateraar gezocht.”

Maanden voorbereiding en drie dagen voor het evenement zegt de cateraar af. Gelukkig vond de evenementenorganisator een andere cateraar zodat het evenement door kon gaan. Deze cateraar was alleen een stuk duurder. Het verschil keerde de verzekeraar uit omdat de organisator een evenementenverzekering had afgesloten. - Mert, Adviseur Zakelijk

quote_Mert_Adviseur-zakelijk.png

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een evenementenverzekering of een andere zakelijke verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.