Scooterverzekering

Dankzij jouw scooter hoef je niet meer tegen de wind in te fietsen. Alles gaat nu een stuk sneller. Naar de supermarkt, langs vrienden of even de stad in. Op de scooter is het allemaal zo gepiept. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en de kosten bij een schade kunnen flink oplopen. Kies de scooterverzekering die bij jou past. Voorkom onverwachte kosten. 

550_scooterverzekering-004.jpg
550_scooterverzekering-002.jpg
550_scooterverzekering-001.jpg

Waarom een scooterverzekering? 

Handig zo’n scooter, maar er moet niets mee gebeuren. In Nederland ben je verplicht om je scooter te verzekeren met een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Dan ben je verzekerd voor schade van de tegenpartij wanneer je botst of een ongeluk veroorzaakt.  

Na een botsing heb je vaak zelf ook schade. De kosten moet je bij een WA scooterverzekering zelf betalen. Kies je een uitgebreidere verzekering? Dan is schade aan je eigen scooter ook gedekt. Net als diefstal van je scooter. Naast een WA scooterverzekering kan je kiezen voor beperkt casco of allrisk. Jij bepaalt wat je nodig hebt. 

Dit is wel en niet verzekerd 

Er zijn drie soorten scooterverzekeringen met verschillende dekkingen. Welke het beste bij jou past, ligt aan jouw situatie, wensen en behoeften. Twijfel je? Onze adviseurs denken graag met je mee.

Verzekerd

WA

WA

Beperkt casco

Beperkt casco

Allrisk

Allrisk

Schade aan andere voertuigen, bezittingen en personen

WA

Beperkt casco

Allrisk

Diefstal

WA

Beperkt casco

Allrisk

Schade aan of diefstal van helmen en accessoires

WA

Beperkt casco

Allrisk

Brandschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Stormschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Schade veroorzaakt door jezelf

WA

Beperkt casco

Allrisk

Scooter beschadigd aantreffen

WA

Beperkt casco

Allrisk

* In sommige situaties ben je nooit verzekerd. Als je bijvoorbeeld fraude pleegt tijdens het afsluiten van de verzekering of bij schade als gevolg van het gebruik van verdovende middelen als alcohol, drugs en soms ook medicijnen. Tot slot ben je nooit verzekerd als je de schade opzettelijk hebt veroorzaakt of in het geval van roekeloosheid.

Aanvullende verzekeringen

Wat niet standaard binnen de dekking van een scooterverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan stellen we de beste verzekering voor je samen.

Schade bij jou en degene die achterop zit, wordt vergoed door de verzekeraar als je een opzittendenverzekering hebt afgesloten. Dit geldt voor letselschade en schade aan eigendommen, kleding en schoenen.

Bij een ongeval met blijvende invaliditeit of overlijden, keert de verzekeraar een vast bedrag uit aan jou of degene die achterop zit. 

Met deze module ben je verzekerd voor juridische ondersteuning bij een conflict veroorzaakt door deelname aan het verkeer. Denk aan het verhalen van letselschade door een aanrijding.  

“Gestolen scooter volledig vergoed” 

Na lang sparen kon Sabine haar scooter kopen. Ze belde mij om een WA scooterverzekering af te sluiten. Een gloednieuwe scooter in hartje Amsterdam? Ik adviseerde haar om de scooter beter te verzekeren. De premie viel Sabine alles mee, dus koos Sabine voor een allrisk dekking. Gelukkig maar, want haar scooter werd na vijf maanden gestolen. Dankzij haar verzekering kon ze weer een nieuwe scooter kopen. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een scooterverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.