Arbodienstverlening 

Stel je voor… Jouw beste medewerker valt langdurig ziek uit. Je maakt je zorgen om haar, maar baalt ook dat belangrijke werkzaamheden blijven liggen. Je moet hierdoor een hoop zelf regelen om jouw bedrijf goed door te laten draaien. Maar vergeet niet dat je ook verplichtingen hebt richting een zieke medewerker. Weet je wanneer je welke verplichting hebt? Misschien denk je dat je zelf het overzicht kan houden en de wet erop na kan slaan. Vanuit de wet is het echter verplicht om je aan te sluiten bij een gecertificeerde arbodienstverlener. 

550_arbodienstverlening 001.jpg
550_arbodienstverlening 002.jpg
550_arbodienstverlening 003.jpg

Wat is arbodienstverlening?

Je bent als werkgever verantwoordelijk voor het voorkomen van langdurig ziekteverzuim en de re-integratie van zieke medewerkers. Samen met jouw arbodienstverlener zorg je ervoor dat je zieke medewerker zo snel mogelijk weer verantwoordelijk aan het werk kan. De Wet verbetering poortwachter verplicht je bepaalde stappen te ondernemen tijdens het ziekteverzuim van jouw medewerker. Het niet nakomen van deze stappen kan leiden tot kostbare loonsancties. Wist je bijvoorbeeld dat je in de tweede ziekteweek een analyse van de ziekmelding moet maken? En heb je wel eens gehoord van een Plan van Aanpak? Een arbodienstverlener helpt je. Zo voldoe jij als werkgever aan je verplichtingen en vergroot je de kans dat jouw medewerker snel weer aan het werk kan. 

Welke arbodienstverlening kies jij? 

Samen met de collega’s van Felixx® werk & inkomen, partner van You Sure, zorg je ervoor dat je grip hebt op het verzuim binnen jouw bedrijf. Je kan kiezen tussen drie verschillende arbodienstpakketten.

Verzekerd

Basis

Basis

Uitgebreid

Uitgebreid

Plus

Plus

24/7 toegang tot het portaal Felixx® arbo

Basis

Uitgebreid

Plus

Bewaking en signalering te ondernemen stappen Wet verbetering poortwachter

Basis

Uitgebreid

Plus

Online doorvoeren van ziek- en betermeldingen

Basis

Uitgebreid

Plus

Signalering frequent verzuim

Basis

Uitgebreid

Plus

Inzicht in verzuimrapportages

Basis

Uitgebreid

Plus

Eerste twee weken casemanagement

Basis

Uitgebreid

Plus

Eerste twee weken contact met medewerker

Basis

Uitgebreid

Plus

Contact tussen casemanager en werkgever

Basis

Uitgebreid

Plus

Contact tussen casemanager en bedrijfsarts

Basis

Uitgebreid

Plus

Versturen verzuimrapportage aan verzekeraar

Basis

Uitgebreid

Plus

Inzet van kerndeskundigen

Basis

Uitgebreid

Plus

Opstellen en bijstellen Plan van Aanpak

Basis

Uitgebreid

Plus

42ste weekmelding aan het UWV

Basis

Uitgebreid

Plus

“Grip op verzuim”  

Dagelijks heb ik contact met zieke medewerkers van bedrijven in verschillende sectoren. Voor mij is het belangrijk dat die medewerkers snel weer aan het werk kunnen. Laatst had ik contact met een medewerker van een groot industrieel bedrijf. Uit de eerste gesprekken bleek dat de medewerker geen griepje had. Hij had een conflict met zijn manager. Door de gesprekken met de medewerker en de werkgever kon hij na vijf weken alweer aan het werk. Wel op een andere afdeling met een andere manager. – Sandra, Casemanager bij Felixx® werk & inkomen

quote_Sandra_casemanager.jpg

Heb je een vraag over onze arbodienstverlening?

Wij weten hoe ingewikkeld grip op verzuim soms lijkt. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over onze arbodienstverlening? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken even met je mee en helpen je op weg. Zonder dat je ergens aan vast zit. 

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Felixx® werk & inkomen

Sinds 1 januari 2021 is Felixx® werk & inkomen partner van You Sure. Felixx® brengt de kennis en ervaring op het gebied van pensioenen, personeelsverzekeringen, arbodienstverlening, salarisadministratie en HR-vraagstukken samen. Goed werkgeverschap is nog maar het begin.

Met de digitale totaaloplossing van Felixx® worden het werk en de zorgen van werkgevers compleet uit handen genomen. Werkgevers hoeven zich geen zorgen meer te maken over de bedrijfscontinuïteit. Maar ook niet over andere risico’s in de werkomgeving. Benieuwd geworden wat Felixx® voor je kan betekenen?