Goederentransportverzekering

Van mkb’ers tot multinationals. Goederentransport is een groot onderdeel van de ondernemende wereld. Het in- en verkopen van goederen is voor veel bedrijven de basis. Laat je jouw ingekochte of verkochte goederen door een ander bedrijf vervoeren? Of vervoer je jouw goederen zelf? Tijdens het transporteren van de goederen kan er van alles mis gaan: diefstal, brand, vertraging of beschadigde producten. Afhankelijk van de gemaakte afspraken dekt de verzekering van de vervoerder maar een deel van de schade. De rest is voor jezelf. Of de vervoerder is niet aansprakelijk. Dan ben je jouw goederen en geld kwijt. Met een goederentransportverzekering verzeker je deze risico’s.

550_goederentransportverzekering 001.jpg
550_goederentransportverzekering 002.jpg
550_goederentransportverzekering-003.jpg

Waarom deze verzekering?

Je sluit een goederentransportverzekering af als inkoper of eigenaar van goederen. Idealiter gebeurt er niks raars tijdens het transporteren. Als dat wel gebeurt, dan wil je niet de financiële risico’s dragen. 

Het is per vervoerder verschillend in welke mate zij aansprakelijk zijn voor de goederen die ze vervoeren. Is de vervoerder goed verzekerd als er brand uitbreekt en jouw goederen letterlijk in rook opgaan? Wat als er zo veel vertraging optreedt dat jouw goederen niet meer te verkopen zijn. En wie betaalt de kosten als een deel van de lading door water is beschadigd? Met een goederentransportverzekering is de volledige waarde van je transport verzekerd voor diefstal, schade, vertraging en misgelopen winst. Je bent niet meer afhankelijk van de vervoerder. 

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per goederentransportverzekering. In de basis zijn er bij elke goederentransportverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd. Ook ieder bedrijf is anders. Maatwerk is altijd mogelijk om te zorgen dat een verzekering goed bij jouw bedrijf past. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Schade veroorzaakt door (een poging tot) diefstal is verzekerd. 

Onvoorziene kosten bij vertraging, zoals het langer opslaan van goederen, is verzekerd. Net als de opruimingskosten bij een schade. 

Tijdens de transport kunnen de goederen beschadigen of de verpakking verliezen. De kosten om deze schade te herstellen zijn gedekt. 

Situaties als averij-grosse zijn verzekerd. Averij-grosse betekent dat je jouw goederen hebt opgeofferd voor je eigen veiligheid. Bijvoorbeeld je goederen afgeven als je wordt bedreigd. 

Schade veroorzaakt door een oorlog of staking is meeverzekerd als er bij vertrek nog geen sprake van is. Vertrek je als een oorlog of staking al is begonnen? Dan ben je hier niet voor verzekerd. 

Bovenop de vergoeding voor materiële schade keert de verzekeraar ook een vergoeding uit voor de misgelopen winst. Dit is een percentage van de gebruikelijke winst.

Transport van geld en vee is niet verzekerd. Dit geldt ook voor transport van bulkladingen over zee. 

Verse producten moeten op een speciale manier worden vervoerd. Zijn er geen maatregelen getroffen om verse producten goed te vervoeren? Dan zijn deze goederen niet verzekerd.

Goederen die gebruikt kunnen worden tijdens een oorlog, een misdaad of andere geweldplegingen, vallen altijd buiten de dekking van de verzekering. 

Je bent niet verzekerd als je fraude pleegt bij het afsluiten van de verzekering of je verplichtingen niet nakomt. Bij diefstal van eigen goederen of geld, bedrog en andere vermogensdelicten ben je ook niet verzekerd. 

Zijn je goederen bestemd voor een persoon of land dat op de sanctielijst staat? Dan ben je alleen verzekerd als je hiervoor een speciaal toestemmingsformulier hebt. 

Aanvullende verzekering

Wat niet standaard binnen de dekking van een goederentransportverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan stellen we de beste verzekering voor je samen.

Tijdelijke opslag
Ook wel verblijfsdekking genoemd. De tijdelijke opslag van goederen bij jouw vervoerder is met deze aanvullende module verzekerd voor diefstal, brand, ongelukken en ontploffing.

“Barsten en krassen in de beeldschermen”

Tijdens het vervoeren van computerbeeldschermen botste de vrachtwagen tegen een vangrail aan op de snelweg. Bijna alle beeldschermen waren beschadigd. De chauffeur kon er niets aan doen. En het transportbedrijf had hier geen verzekering voor afgesloten. Gelukkig had het elektronicabedrijf uit Utrecht een goederentransportverzekering afgesloten. De verzekeraar keerde de schadevergoeding binnen enkele weken uit. - Mert, Adviseur Zakelijk

quote_Mert_Adviseur-zakelijk.png

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een goederentransportverzekering of een andere zakelijke verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.