Ongevallenverzekering

Heb je personeel in dienst? Dan is goed werkgeverschap een verplichting. Dat betekent dat je zorgt voor jouw medewerkers. Bijvoorbeeld bij een ongeval tijdens werk of op weg naar werk. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Iemand kan uitglijden op kantoor en een arm breken. Of letselschade opgelopen door een machine. Gelukkig lopen de meeste ongevallen goed af. Maar soms raakt een medewerker (deels) invalide of komt hij of zij te overlijden. Heb je een ongevallenverzekering afgesloten? Dan keert de verzekeraar een schadevergoeding uit om de kosten of het inkomensverlies van de medewerker op te vangen

550_Opdewerkvloer-001.jpg
550_arbeidsongeschiktheidsverzekering 003.jpg
550_Onderweg 002.jpg

Wat is een ongevallenverzekering?

Met een zakelijke ongevallenverzekering keert de verzekeraar een financiële vergoeding uit na een ongeval van een medewerker tijdens werktijd. Of dit nu gebeurt op de werkvloer, onderweg, op locatie of tijdens het thuiswerken. Dat maakt niet uit. Raakt een medewerker blijvend (deels) invalide door een bedrijfsongeval? Dan krijgt de medewerker dankzij de ongevallenverzekering een schadevergoeding voor bijvoorbeeld inkomensverlies, medische kosten, psychologische ondersteuning, aanpassingen aan huis of auto of plastische chirurgie. Als werkgever ontvang je een vergoeding om de medewerker zo snel mogelijk weer aan de slag te laten gaan. Binnen het bedrijf of om omscholing te bekostigen. In geval van overlijden van een medewerker ontvangen de nabestaanden een uitkering.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per zakelijke ongevallenverzekering. In de basis zijn er bij elke zakelijke ongevallenverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd. Ieder bedrijf is anders en maatwerk is altijd mogelijk om te zorgen dat de verzekering goed bij jouw bedrijf past. Onze adviseurs denken graag met je mee.

  • Een besmetting, infectie of allergische reactie 
  • Verwondingen die erger worden door een medische behandeling 
  • Uitdroging, verdrinking of verstikking 
  • Bevriezing, een zonnesteek of een hitteberoerte 
  • Het binnenkrijgen van een giftige gas of vloeistof 

Een ongevallenverzekering biedt 24 uur per dag dekking. Medewerkers zijn dus verzekerd voor ongevallen binnen en buiten werktijd. 

Niet alleen vast personeel, maar ook stagiair(e)s, werkstudenten en seizoensmedewerkers zijn meeverzekerd. 

Een ongeval als gevolg van een ziekte valt niet binnen de dekking van deze verzekering.  

Beoefen je een gevaarlijke sport tijdens werktijd? Bij een ongeval kan je geen aanspraak maken op de verzekering. Voorbeelden van gevaarlijke sporten: klimsporten, vechtsporten, zweefvliegen, skispringen en parachutespringen. 

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade. Ook het deelnemen aan strafbare activiteiten valt niet binnen de dekking van de verzekering. 

De schade is niet verzekerd als de medewerker onder invloed was van alcohol, drugs of andere verdovende middelen. 

“Elleboog gebroken in het zwembad”

Jacky werkt in een zwembad als badjuffrouw. Door het vele water ligt uitglijden op de loer. Haastige spoed is zelden goed. Dat bleek toen Jacky sneller door het zwembad liep toen ze hoorde dat de voordeur klemde. Ze gleed uit en brak haar elleboog. Dankzij de ongevallenverzekering van het zwembad werden de door Jacky gemaakte medische kosten vergoed. - Mert, Adviseur Zakelijk

quote_Mert_Adviseur-zakelijk.png

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een ongevallenverzekering of een andere zakelijke verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.