Inboedelverzekering

Jouw huis is de plek waar jij je thuis voelt. Heb je net een woning gekocht? Of woon je er al een paar jaar? Je hebt vast dure spullen in huis. Zoals je heerlijke bank, waarop jij relaxed naar de televisie kan kijken. Een fijn bed of mooie lampen boven de eettafel. Je hebt niet altijd door dat jouw spullen zo duizenden euro’s waard zijn. Wanneer deze gestolen worden of beschadigen door brand of lekkage, wil je ze zo snel mogelijk vervangen. Daarom sluit je een inboedelverzekering af.

550_inboedelverzekering 007.jpg
550_inboedelverzekering 006.jpg
550_inboedelverzekering 003.jpg

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering verzeker je jouw waardevolle spullen in huis bij brand, waterschade en diefstal. De dekking geldt alleen voor je inboedel: spullen die je tijdens een verhuizing kan oppakken en meenemen. Wel de lampen en de stoelen, niet de oven of het badkamermeubel. Bij schade of diefstal betaalt de verzekeraar je geld om nieuwe spullen te kunnen kopen.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per inboedelverzekering. In de basis zijn er bij elke inboedelverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Is jouw bank na een brand flink beschadigd? Deze schade krijg je vergoed. Je bent zelfs verzekerd als er bij jouw buren brand uitbreekt en jouw spullen beschadigen.

Vanaf windkracht 7 valt stormschade binnen de dekking.

Jouw spullen zijn verzekerd voor schade door regen, hagel, sneeuw, smeltwater en terugstromend rioolwater. Gelukkig maar, in Nederland kan het veel regenen.

Is de bliksem bij je ingeslagen? Dat is even schrikken! Gelukkig is dit verzekerd.

De kracht van een kleine ontploffing kan al voor veel schade zorgen. Daar ben je voor verzekerd.

Je bent verzekerd voor schade door diefstal én inbraak. Dus ook als er geprobeerd is bij je in te breken, maar het niet is gelukt. Let op: er moeten wel braaksporen te zien zijn.

Bij diefstal en schade wordt de dagwaarde van jouw antieke spullen, kunst en schilderijen uitgekeerd.

Sieraden en horloges tot een waarde van € 2.500,- worden vergoed.

Beschadigingen aan instrumenten vallen binnen de dekking van een inboedelverzekering. De maximale uitkering bij schade verschilt per verzekeraar.

Heb jij per ongeluk jouw eigen vaas omgestoten? Oeps, dat is niet standaard meeverzekerd. Zo'n ongeval kan je verhalen op je aansprakelijkheidsverzekering. 

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade.  

Een barst in het raam omdat er een vogel tegenaan vliegt, is niet standaard verzekerd. Daarvoor kan je een glasverzekering afsluiten. 

Jouw viervoeter kan nog wel eens wat laten sneuvelen in huis. Deze schade valt buiten de dekking van een inboedelverzekering. Dit is wel gedekt bij een aansprakelijkheidsverzekering.

Schades door overstromingen, aardbevingen, atoomkernreacties, rellen, opstanden, oorlog of andere (natuur)rampen zijn niet gedekt.

Zijn de muren thuis beschadigd door brand in huis? Deze schade is niet te verhalen op een inboedelverzekering. Daarvoor heb je een opstalverzekering nodig.

Mobiele elektronica is niet standaard verzekerd. Je kan hiervoor wel een aanvullende module afsluiten.

Aanvullende verzekeringen

Wat niet standaard binnen de dekking van een inboedelverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan stellen we de beste verzekering voor je samen.

Er kan altijd iets door je ruit gaan: een bal, vogel, takken van een boom dichtbij of rondvliegend afval tijdens een storm. Hoe meer ramen je huis heeft, hoe hoger het risico. Hiervoor kan je een glasverzekering afsluiten.

Ga jij vaak op pad met je laptop? Of naar buiten met je instrument? Ook onderweg kan iets kapot gaan of worden gestolen. Met een buitenhuisdekking zijn jouw waardevolle spullen ook buiten huis verzekerd.

De waarde van professionele instrumenten is vaak hoger dan wordt vergoed bij een standaard inboedelverzekering. Met een instrumentenverzekering zijn jouw instrumenten verzekerd tegen schade en diefstal.

Dure sieraden of waardevolle spullen waarvan de waarde moeilijk te bepalen is, zijn goed verzekerd met een kostbaarhedenverzekering. Deze dekt schade en diefstal wereldwijd.

“Lekkage bij de buren”

De buren van Ted hadden een flinke lekkage tijdens zijn vakantie. Eenmaal thuis ontdekte hij dat alle spullen tegen de tussenmuur aan nat waren. Het hoofdeind van het bed, het matras, de linnenkast en een lederen stoel. Dankzij de inboedelverzekering ontving Ted een bedrag om zijn slaapkamer te vernieuwen. - Inge, Schadebehandelaar Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een inboedelverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.