Werkmaterieelverzekering

Werkt jouw bedrijf met groot materieel zoals heftrucks, graafmachines, shovels of aggregaten? Dan weet je dat een ongeval hiermee grote impact kan hebben. Stel dat een medewerker in het magazijn een klant aanrijdt met een heftruck. Of dat jouw werkmaterieel wordt gestolen. Met projectvertraging als gevolg. Verzeker deze risico’s met een werkmaterieelverzekering. 

550_werkmateriaalverzekering-003.jpg
550_werkmateriaalverzekering-002.jpg
550_werkmateriaalverzekering-001.jpg

Wat is een werkmaterieelverzekering?

Met een werkmaterieelverzekering verzeker je schade aan of door jouw werkmaterieel veroorzaakt. Dat loopt uiteen van schade aan het materieel door brand, natuurverschijnselen of een ongeval. Tot (letsel)schade veroorzaakt door jouw materieel aan mensen, spullen of gebouwen. Ook diefstal valt binnen de dekking van een werkmaterieelverzekering.

Dit is wel en niet verzekerd 

Bij een werkmaterieelverzekering kan je kiezen tussen drie soorten verzekeringen: WA, beperkt casco en allrisk. Welke het beste bij jou past, ligt aan jouw situatie, wensen en behoeften. Twijfel je? Onze adviseurs denken graag met je mee.

Verzekerd

WA

WA

Beperkt casco

Beperkt casco

Allrisk

Allrisk

Schade aan andere voertuigen, bezittingen en personen

WA

Beperkt casco

Allrisk

Diefstal

WA

Beperkt casco

Allrisk

Ruitschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Natuurrampen

WA

Beperkt casco

Allrisk

Brand- en explosieschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Aanrijding

WA

Beperkt casco

Allrisk

Technische mankementen

WA

Beperkt casco

Allrisk

Vandalisme

WA

Beperkt casco

Allrisk

* Je bent niet verzekerd als jouw medewerker zonder rijbewijs achter het stuur zat of als zijn of haar rijbevoegdheid is ontzegd. Ook schade veroorzaakt door het gebruik van verdovende middelen is niet verzekerd.

Aanvullende verzekeringen

Wat niet standaard binnen de dekking van een werkmaterieelverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan zoeken wij de beste verzekering voor je uit.

Juridische ondersteuning na een aanrijding of conflict over de aanschaf van het werkmaterieel wordt door de verzekeraar vergoed. 

Letselschade en overlijden is verzekerd. Zowel voor de bestuurder als de inzittenden. Ook wordt schade aan persoonlijke spullen vergoed door de verzekeraar. 

Kan je na een schade tijdelijk jouw werkmaterieel niet meer gebruiken? Dan krijg je een aantal dagen een uitkering om vervangend werkmaterieel te huren. 

“Muurtje over het hoofd gezien” 

Ook met jaren ervaring op zak, kan je een ongelukje veroorzaken met werkmaterieel. John vertelde dat hij een stom foutje gemaakt had. Hij was met een shovel tegen de muur van de garage gereden. De muur en de shovel waren beschadigd. Door de afgesloten werkmaterieelverzekering met allrisk dekking werden de reparatiekosten aan de shovel en de muur vergoed door de verzekeraar. Alles staat er weer uitgedeukt en blinkend bij. - Mert, Adviseur Zakelijk

quote_Mert_Adviseur-zakelijk.png

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een werkmaterieelverzekering of een andere zakelijke verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.