Fietsverzekering

Wist je dat er meer dan 22,8 miljoen fietsen zijn in Nederland? En dat op 17 miljoen inwoners… Met die gegevens kan het bijna niet anders dan dat jij ook een fiets in de schuur hebt staan. Een stadsfiets, racefiets, omafiets, mamafiets, bakfiets of zo’n hippe e-bike? Ons land is ingericht op fietsers. Op welke fiets je ook rijdt, je komt makkelijk van A naar B. Het is dan ook heel vervelend als je erachter komt dat je fiets is vernield of gestolen. Maar ook het herstellen van de schade nadat je jouw fiets laat vallen, kan flink in de papieren lopen. Met een fietsverzekering ben je verzekerd tegen dergelijke schades en zit je voor je het weet weer op je zadel.

550_fietsverzekering 004.jpg
550_fietsverzekering 002.jpg
550_fietsverzekering 001.jpg

Waarom een fietsverzekering?

Fietsdieven uit binnen- en buitenland weten ons als fietsland makkelijk te vinden. Je kan je fiets nog zo goed op slot zetten, diefstal kan je niet helemaal voorkomen. Een gestolen fiets is altijd vervelend. Zeker als je dure fiets had, kan vervangen een hoge kostenpost zijn. Er zijn fietsverzekeringen voor normale fietsen, elektrische fietsen, bakfietsen en de nieuwste speed pedelecs. Met een fietsverzekering ben je verzekerd voor diefstal en schade. Ook als je jouw fiets hebt uitgeleend. Fietsaccessoires zoals een accu zijn meeverzekerd. Bij het afsluiten heb je zelf invloed op de premie. Jij kiest of je de dagwaarde of nieuwwaarde uitgekeerd wilt krijgen bij diefstal.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per fietsverzekering. In de basis zijn er bij elke fietsverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Ben je betrokken bij een ongeval en is je fiets beschadigd? Dan ben je hiervoor verzekerd.

Val je met de fiets of laat je hem per ongeluk uit je handen vallen? De beschadigingen worden vergoed door de verzekeraar. 

Je fiets is ook verzekerd als iemand anders erop rijdt. 

Je bent verzekerd voor diefstal. Je fiets moest dan wel op slot staan met een ART goedgekeurd slot. Ook moet je aangifte doen bij de politie. 

Accessoires die vast zitten aan je fiets zijn meeverzekerd. 

Gebruik je jouw fiets voor koeriersdiensten? Dan is je fiets niet verzekerd. 

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade.

Je bent niet verzekerd als je fraude pleegt bij het afsluiten van de verzekering of je verplichtingen niet nakomt. 

Schade aan je opgevoerde elektrische fiets is niet verzekerd. Alleen schade aan elektrische fietsen die niet harder dan 25 kilometer per uur gaan, valt binnen de dekking van deze verzekering. 

Aanvullende verzekeringen

Wat niet standaard binnen de dekking van een fietsverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met een aanvullende module. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan stellen we de beste verzekering voor je samen.

Aflopende vergoeding
Je kan kiezen voor een aflopende vergoeding met een looptijd van drie tot vijf jaar. De premie betaal je in één keer. Je bent gedurende de looptijd verzekerd. Na de einddatum ben je niet meer verzekerd.

Bakfietsverzekering
Steeds meer ouders kiezen er voor een bakfiets aan te schaffen. Verschillende verzekeraars hebben hier een aparte fietsverzekering voor. Onze adviseurs kijken graag met je mee welke bakfietsverzekering bij jouw situatie, wensen en behoeften past.

“Inboedelverzekering of fietsverzekering?”

Als je fiets op slot staat in de schuur en gesloten wordt, dan ben je verzekerd met een inboedelverzekering. Voor diefstal uit de tuin of ergens anders heb je een fietsverzekering nodig. En vergeet geen goedgekeurd slot te kopen. Anders keert de verzekeraar geen vergoeding uit bij diefstal. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een fietsverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.