Caravanverzekering

Jouw huisje op wielen. Een lekker bed, een eigen koelkast en genoeg opbergruimte. Geen gezeur over het maximale gewicht van je koffer. Met je caravan heb je de vrijheid om te gaan waar en wanneer je wilt. Op naar Frankrijk deze keer. Helaas. Twee uur over de grens en je staat langs de weg door een knullig ongeval met een onoplettende weggebruiker. Met de juiste verzekering krijg je vervangend vervoer en wordt je caravan gerepareerd. Jij kan gewoon verder met vakantie vieren.

550_caravanverzekering 001.jpg
550_caravanverzekering 002.jpg
550_autoverzekering 001.jpg

Waarom een caravanverzekering?

Met een caravanverzekering ben je dag en nacht verzekerd van een goede oplossing bij een beschadigde of gestolen caravan. Je wilt natuurlijk dat niets je vakantie in de weg staat. En dat je waardevolle spullen in en rondom de caravan veilig zijn. Met een caravanverzekering wordt de schade vergoed bij onder andere ongevallen, diefstal, bliksem, brand- en waterschade. Heb je pech onderweg? Dat kan gebeuren. Ook dat is snel geregeld met een caravanverzekering.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per caravanverzekering. In de basis zijn er bij elke caravanverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Schade aan je caravan, of onderdelen van je caravan, valt binnen de dekking van deze verzekering. Dit is inclusief de accessoires bij aankoop en alle onderdelen die je daarna nog hebt aangeschaft. 

Je bent verzekerd voor diefstal. Zowel als je caravan is gestolen of als er een accessoire is gestolen. 

Schade veroorzaakt door een botsing met een dier is meeverzekerd.  

Bij ernstige schade of pech in Europa bel je met de alarmcentrale van de verzekeraar. Zij halen de caravan op en zorgen voor vervangend vervoer of een vervangende accommodatie.  

Schade veroorzaakt door brand, ontploffing en kortsluiting valt binnen de dekking van deze verzekering. 

Schade door bliksem of storm (windkracht zeven of meer) valt ook binnen de dekking van de verzekering. Bij stormschade gaat het om schade veroorzaakt doordat iets op of tegen de caravan valt en schade veroorzaakt doordat je caravan omwaait. 

Schade veroorzaakt tijdens joyriding (rijden in andermans motorvoertuig) met het motorvoertuig dat de caravan trekt, is meeverzekerd. 

Je bent niet verzekerd als de bestuurder geen rijbewijs heeft of rijdt met een rijontzegging. Of wanneer de bestuurder onder invloed was van alcohol, drugs of andere verdovende middelen. Je bent ook niet verzekerd als je niet meewerkt aan een blaas- of bloedtest. 

Gebruik je de caravan voor zakelijke doeleinden? Dan ben je niet verzekerd. Dit geldt ook voor het verhuren van je caravan. 

Schade veroorzaakt door slecht onderhoud wordt niet vergoed. Dit geldt ook voor versleten onderdelen, verkleuring, verwering of uitdroging door het weer. 

Je bent niet verzekerd als je fraude pleegt bij het afsluiten van de verzekering of je verplichtingen niet nakomt. 

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade.

Aanvullende verzekeringen

Wat niet standaard binnen de dekking van een caravanverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan stellen we de beste verzekering voor je samen.

Hagelschade is de meest voorkomende schade aan caravans. Met deze aanvullende module verzeker je niet alleen je caravan, maar ook je voortent en luifel in het geval van hagelschade. 

Je (voor)tent, luifel, caravanmover en aanbouw (serres en schuurtjes die niet van een tentdoek zijn gemaakt) kan je verzekeren met een aanvullende module op jouw caravanverzekering. 

Met deze aanvullende module verzeker je ook je spullen in de caravan. Of de verzekeraar een schadevergoeding uitkeert, hangt af er van af of je de caravan op slot hebt gedaan. Geld, horloges en sieraden zijn niet verzekerd. 

“In de zomer is de kans op schade groter”

Vanaf het voorjaar zie je het aantal schades aan caravans oplopen. Logisch, want het weer wordt beter en gezinnen trekken eropuit tijdens schoolvakanties. Als adviseur probeer ik met caravaneigenaren mee te denken. We kijken samen welke risico’s voor hen van toepassing zijn en welke verzekering daarbij past. Zo ga je hopelijk een stuk relaxter met vakantie. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een caravanverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.