Recreatiewoningverzekering

Je recreatiewoning is jouw tweede huis. Een plek waar je een lang weekend of vakantie naartoe gaat voor pure ontspanning. Zo vaak mogelijk natuurlijk. Het kan een chalet zijn, een bungalow of stacaravan. Als het door de gemeente maar aangeschreven staat als recreatiewoning. Juist omdat je er niet permanent mag wonen, is een goede verzekering belangrijk. Je bent er namelijk niet altijd om een oogje in het zeil te houden. Wij verzekeren je recreatiewoning tegen inbraak, vandalisme en meer.

550_recreatiewoning-002.jpg
550_recreatiewoning-001.jpg
550_recreatiewoning-003.jpg

Waarom deze verzekering?

Hoewel de inboedel van een vakantiehuis vergelijkbaar is met een woonhuis, werkt de verzekering toch anders dan een inboedelverzekering. Je woont namelijk niet vast in een recreatiewoning. Misschien verhuur je de plek ook wel aan familie, vrienden of aan onbekenden. Schade aan spullen zie je dus niet altijd direct. En als er iets kapot gaat, ben je er ook niet altijd zelf bij betrokken. Best een ingewikkelde kwestie voor een verzekeraar. Daarom lopen de verzekeringen voor recreatiewoningen nogal uiteen. Laten we samen kijken welke recreatiewoningverzekering het beste past bij jouw vakantiehuis, wensen en behoeften.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per recreatiewoningverzekering. In de basis zijn er bij elke recreatiewoningverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Schade door (een poging tot) diefstal is verzekerd. Net als vandalisme aan je vakantiewoning. 

Schade veroorzaakt door brand, storm, onweer of andere natuurverschijnselen. 

Het vaste glas in en aan de recreatiewoning is verzekerd bij schade. 

Wordt je recreatiewoning tijdens een seizoen niet gebruikt en opgeborgen of op een andere plek gestald? Dan zijn de woning en de inboedel ook deze periode verzekerd. 

Materiële schade bij bezoekers of huurders terwijl ze in jouw recreatiewoning verblijven, valt binnen de dekking van deze verzekering. Bijvoorbeeld als een dakpan van het huis op de auto van de vakantiegangers waait. 

Je verzekert je recreatiewoning op basis van een vast bedrag. Dat kan de aanschafwaarde, herbouwwaarde of dagwaarde zijn. 

Je bent niet verzekerd in het geval van conflictsituaties. Bij een opstand of (burger)oorlog is je recreatiewoning niet verzekerd. 

Je bent niet verzekerd als je fraude pleegt bij het afsluiten van de verzekering of je verplichtingen niet nakomt. 

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade.  

Schade aan je recreatiewoning door achterstallig onderhoud is niet verzekerd. Dit kan voorkomen bij bijvoorbeeld rotte kozijnen. 

Je woning is verzekerd als recreatiewoning. Dit houdt in dat je er niet permanent in mag wonen. Is dat wel het geval of is het permanent verhuurd? Dan is je vakantiehuis niet verzekerd.  

Aanvullende verzekeringen

Wat niet binnen de basis recreatiewoningverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan zoeken wij de beste verzekering voor je uit.

Je kan jouw recreatiewoning verzekeren tegen schade veroorzaakt door huurders (toeristen, vrienden en familie). Deze dekking geldt alleen als er een geldige huurovereenkomst is en de woning maximaal 17 weken per jaar wordt verhuurd. 

Met een aanvullende inboedelverzekering is jouw inboedel verzekerd bij schade en diefstal. Inboedel is alle spullen die je tijdens een verhuizing kan oppakken en meenemen. Ook wel huisraad genoemd. 

Voor een bijgebouw op eigen terrein is vaak een aanvullende verzekering nodig.  

Vaste kampeerbenodigdheden van een stacaravan kunnen apart worden meeverzekerd. 

Schade aan je tuin is niet bij alle verzekeraars standaard inbegrepen. Soms is hier een aanvullende module voor nodig.  

“Ook huurders kunnen een ongelukje hebben”

Gister belde ik met Pauline over haar nieuwe vakantiehuis in Zeeland. Ze heeft het idee om haar familie en vrienden ook mee te laten genieten van deze mooie plek. En in de toekomst wil ze haar vakantiehuis ook verhuren aan anderen. Ik adviseerde haar om de recreatiewoning te verzekeren inclusief een verhuurdekking. Dan is haar vakantiehuis ook verzekerd als ze het verhuurt aan haar familie en vrienden. - Inge, Adviseur Particulier 

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een recreatieverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.