Zakelijke autoverzekering

Als ondernemer doe je liever face-to-face zaken met je klanten en zakenpartners. Je bent hierdoor veel op de weg te vinden, dus een goede auto is geen overbodige luxe. En laten we eerlijk zijn: in een mooie auto rijden, is ook gewoon erg leuk. 

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook als je in een auto van de zaak rijdt. Om je te verzekeren tegen de risico’s op de weg, sluit je een zakelijke autoverzekering af. Dit kan alleen als je de auto opneemt in de boekhouding van jouw bedrijf. Het maakt daarbij niet uit of de auto op je eigen naam, eenmanszaak, vof of bv staat. Leuk feitje: de kosten van je zakelijke auto zijn aftrekbaar bij de Belastingdienst. 

550_zakelijke autoverzekering 001.jpg
550_zakelijke autoverzekering 002.jpg
550_autoverzekering-002.jpg

Wat is een zakelijke autoverzekering?

Een zakelijke autoverzekering sluit je af voor de auto die je zakelijk hebt aangeschaft. Je rijdt er mee naar klanten, leveranciers, collega’s en beurzen. Het is dus belangrijk dat je auto bij een ongeval, pech onderweg of diefstal goed is verzekerd. Een auto van de zaak staat niet op naam: iedereen met een geldig rijbewijs mag erin rijden. Je collega of compagnon, maar ook je partner, kind of buurvrouw. Let wel op dat sommige verzekeraars een limiet stellen aan het aantal privékilometers dat er in de auto wordt gereden en willen weten wie de auto bestuurt.

Dit is wel en niet verzekerd 

Er zijn drie soorten verzekeringen voor een zakelijke auto: WA, beperkt casco en allrisk. Welke het beste bij jou past, ligt aan jouw situatie, wensen en behoeften. Twijfel je? Onze adviseurs denken graag met je mee.

Verzekerd

WA

WA

Beperkt casco

Beperkt casco

Allrisk

Allrisk

Schade aan andere voertuigen, bezittingen en personen

WA

Beperkt casco

Allrisk

Diefstal

WA

Beperkt casco

Allrisk

Ruitschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Botsing met dieren

WA

Beperkt casco

Allrisk

Brand- en explosieschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Storm- en hagelschade

WA

Beperkt casco

Allrisk

Elektronica en accessoires

WA

Beperkt casco

Allrisk

Schade aan eigen auto

WA

Beperkt casco

Allrisk

Vervangend vervoer bij schade in het buitenland

WA

Beperkt casco

Allrisk

* Je bent niet verzekerd bij gebrekkig onderhoud en slijtage, schade aan spullen, schade aan goederen en reparatiefouten.

Aanvullende verzekeringen

Wat niet standaard binnen de dekking van een zakelijke autoverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan stellen we de beste verzekering voor je samen.

Bij een ongeval is letselschade van alle inzittenden verzekerd. Inclusief schade aan kleding, schoenen en bagage. 

Je raakt in conflict met de tegenpartij die betrokken was bij een ongeval. Met een rechtsbijstandverzekering verkeer krijg je juridische ondersteuning in de vorm van advies of bijstand van een advocaat. 

Dankzij pechhulp word je zo snel mogelijk geholpen met een reparatie of het wegslepen van je auto. In Nederland of in het buitenland. 

Verzeker de bedrijfsgoederen en gereedschappen in je auto tegen schade en diefstal met een eigen vervoerverzekering. Ook schade veroorzaakt tijdens het in- en uitladen van de auto is hiermee gedekt. 

Speciale autoverzekering voor bezorgers

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een autoverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

“Een deuk in de autodeur” 

Daan stond spullen uit te laden voor een klus in de binnenstad van Amsterdam. Hij lette even niet op en zijn kar met materialen begon te rollen. Zo tegen de autodeur aan. Door de deuk kon de deur niet meer dicht. Dankzij de afgesloten zakelijke autoverzekering met allrisk dekking was het snel geregeld. Zijn bus werd naar de garage gebracht voor reparatie en Daan kreeg vervangend vervoer. Zo kon hij snel door naar zijn volgende afspraak. - Mert, Adviseur Zakelijk

quote_Mert_Adviseur-zakelijk.png

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een autoverzekering of een andere zakelijke verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.