Cyberverzekering

Tegenwoordig staat een inbreker niet alleen maar in je huis. Ze dringen ook binnen via je computer, laptop of smartphone. Denk bijvoorbeeld aan: phishing e-mails in slecht Nederlands of berichtjes als “Hoi mam, ik heb een nieuw nummer. Kan je even geld overmaken?”. Dit zijn voorbeelden die veel mensen inmiddels herkennen. Maar cybercriminelen worden steeds slimmer. Je beschermt jezelf en je gezin tegen cybercriminaliteit met een cyberverzekering.

550_cyberverzekering 001.jpg
550_cyberverzekering-002.jpg
550_cyberverzekering-001.jpg

Wat is een cyberverzekering?

Met een cyberverzekering word je door specialisten ondersteund als je slachtoffer bent van cybercriminaliteit. Zoals phishing, cyberafpersing en computerhacks. Maar ook pinpas- en identiteitsfraude. Je wordt geholpen met technische, juridische en financiële zaken. Bijvoorbeeld je data terughalen of begeleiding bij een rechtszaak. Vaak is er ook een noodnummer beschikbaar als je net hebt ontdekt dat je slachtoffer bent van cybercriminaliteit. De specialisten aan de telefoon kunnen je dan direct helpen met wat je wel en niet moet doen om verdere schade te voorkomen. Daarnaast keert de verzekeraar een schadevergoeding uit bij financiële schade.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per cyberverzekering. In de basis zijn er bij elke cyberverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Technische hulp om zo veel mogelijk bestanden, foto’s en data te herstellen.

Bescherming bij identiteitsfraude. Bijvoorbeeld als jouw gegevens gebruikt zijn om een abonnement af te sluiten waar je niks vanaf weet.

Een hulplijn die je dag en nacht kan bereiken als je slachtoffer bent van cybercriminaliteit. De specialisten aan de telefoon helpen je met de eerste vervolgstappen. 

Hulp en ondersteuning bij diefstal van geld door cyberafpersing. 

Schade veroorzaakt voordat je de verzekering afsloot, wordt niet vergoed. 

Cyberschade waarbij een meeverzekerde verdachte, dader of medepleger is? Dit is niet verzekerd.

Je bent niet verzekerd als je fraude pleegt bij het afsluiten van de verzekering, je verplichtingen niet nakomt of als er sprake is van opzet of grove schuld.

Aanvullende verzekeringen

Cyberverzekeringen zijn relatief nieuw. De dekking van de verzekeringen lopen erg uiteen. We kijken samen welke dekking het beste past bij jouw situatie, wensen en behoeften. Afhankelijk van de verzekeraar zijn ook de volgende zaken verzekerd.

Het stelen van je persoonsgegevens, foto’s en andere privacy gevoelige informatie. 

E-reputatieschade betekent dat je reputatie online wordt geschaad. Dit kan worden veroorzaakt door het circuleren van negatieve berichten, foto’s of video’s. 

Niet alle webshops zijn even betrouwbaar. Zo kan het voorkomen dat er onterecht geld van je rekening wordt afgeschreven.  

Jouw aansprakelijkheid voor schade aan anderen door een cyberincident. 

Je ziet afschrijvingen op je rekening die je niet herkent. Zoals een flinke aankoop bij een webshop. Dan kan er fraude zijn gepleegd met je onlinebankieren-app of inloggegevens van een webwinkel. 

Cybercriminaliteit heeft niet alleen financiële schade tot gevolg, maar ook emotionele. Je kan met deze module psychologische ondersteuning krijgen. 

“Als je ouders opgelicht zijn”

Ik vind het een goede ontwikkeling dat er cyberverzekeringen zijn. Digitale oplichting gebeurt steeds vaker. Zo belde een zoon van een 78-jarige man. Zijn vader was voor bijna € 7.000,- opgelicht door een cybercrimineel. Samen bespraken we de opties om zijn vader in de toekomst hiertegen te verzekeren. Mocht het nog eens gebeuren, dan is de schade te verhalen op de cyberverzekering. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een cyberverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.