Rechtsbijstandverzekering

Een ontslag waar je het niet mee eens bent of een aankoop waar de leverancier zijn beloftes niet nakomt. Juridische ondersteuning kan je verder helpen. Ver voordat het een rechtszaak is. Maar dergelijk advies voelt vaak als een grote stap omdat je opziet tegen de hoge kosten. Een rechtsbijstandverzekering voor particulieren vergoedt deze kosten. Van kort juridisch advies van ervaren juristen inwinnen tot een advocaat in armen nemen voor een rechtszaak. 

550_rechtsbijstandsverzekering-003.jpg
550_rechtsbijstandsverzekering-002.jpg
550_rechtsbijstandsverzekering-001.jpg

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering verzeker je juridische ondersteuning. Van advies inwinnen bij een lastige kwestie tot bijstand van een advocaat in het geval van een conflict. Deze hulp komt meestal van juristen in dienst bij de verzekeraar. Is er een specialist nodig? Dan worden deze kosten ook vergoed vanuit de rechtsbijstandverzekering.

Dekkingen van de rechtsbijstandverzekering

De modules van de door jou afgesloten rechtsbijstandverzekering bepalen voor welke conflicten je bent verzekerd. Wij geven je advies. Jij maakt de keuze. 

Met deze module ben je verzekerd bij conflicten met een (web)winkel, leverancier, bank of reisorganisatie. Bijvoorbeeld bij (online) aankopen en over het nakomen van garanties, reparaties en aankoopvoorwaarden of afspraken. Binnen deze module vallen ook conflicten over de aan- of verkoop van je huis, geschillen rondom een verbouwing en erfrecht. 

Met deze module ben je verzekerd voor juridische ondersteuning bij een conflict veroorzaakt door deelname aan het verkeer. Denk aan het verhalen van letselschade door een aanrijding.

Met deze module ben je verzekerd voor juridische hulp bij conflicten rondom je inkomen als je in loondienst bent. Denk aan kwesties over je pensioen, studiefinanciering of een andere sociale wetgeving. 

Met deze module ben je verzekerd voor juridische ondersteuning bij problemen met de Belastingdienst of een conflict over je tweede woning. Ook kwesties over de aan- of verkoop van beleggingen of effecten (aandelen, obligaties en cryptomunten) vallen binnen deze module. 

Met deze module ben je verzekerd voor hulp van ervaren juristen bij medische missers. Denk aan letselschade door een behandelaar of medische fouten. Maar ook psychische problemen door de schuld van een ander. 

“De winkel leverde gewoon niet” 

De heer Bruijning kwam er met een beddenzaak in Noord-Holland niet meer uit. De beddenzaak weigerde te leveren waar hij voor had betaald. Samen met een jurist bekeek hij de opties. De opgestelde brieven die de beddenzaak op zijn plichten wees, maakten indruk. Op korte termijn werd alles alsnog geleverd. De hulp van de jurist voorkwam een langlopend welles-nietes spelletje. ​​​​​- Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een rechtsbijstandverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.