Arbeidsongeschiktheid

Als ondernemer wil je natuurlijk vooral bezig zijn met ondernemen. Maar wat als je (deels) arbeidsongeschikt raakt? Door een ziekte, ongeval, burn-out of orgaandonatie? Dan kan je het ondernemen wel even vergeten. Niet ondernemen betekent vaak ook geen inkomen. Verzeker je tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Je hebt namelijk geen werkgever die dat voor je doet. En… Wat als je zwanger bent? Kan jij de verlofperiode financieel overbruggen? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers verzekert je van een inkomen in de periode die je niet (volledig) kan werken door arbeidsongeschiktheid.

550_arbeidsongeschiktheidsverzekering 002.jpg
550_arbeidsongeschiktheidsverzekering 003.jpg
550_arbeidsongeschiktheidsverzekering 004.jpg

Waarom deze verzekering?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt voor financiële zekerheid als je niet meer (volledig) kan werken door arbeidsongeschiktheid. Als je niet meer kan werken, betekent dat er vaak ook geen geld wordt verdiend. En er is niemand anders die voor jouw inkomen zorgt. Het verlies van inkomen door arbeidsongeschiktheid verzeker je met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zo ben je altijd verzekerd van een inkomen als je arbeidsongeschikt raakt.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per arbeidsongeschiktheidsverzekering. In de basis zijn er bij elke AOV bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Je krijgt een uitkering als je door ziekte, orgaandonatie, een ongeval of zwangerschap (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt. 

Je hebt ook recht op een uitkering bij lichamelijke of psychische klachten.  

Raak je arbeidsongeschikt door een ongeval op het werk, thuis, tijdens het sporten of terwijl je met vakantie bent? Dan ben je gewoon verzekerd. De oorzaak van jouw arbeidsongeschiktheid hoeft niet gerelateerd te zijn aan jouw werk. 

Je staat er natuurlijk niet alleen voor bij arbeidsongeschiktheid. Specialisten helpen je met jouw herstel. 

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom kan je gebruikmaken van preventiediensten om te voorkomen dat je arbeidsongeschikt raakt. 

Je hebt geen recht op een uitkering als een gespecialiseerde arts geen lichamelijke of psychische afwijkingen kan aantonen. 

Bij arbeidsongeschiktheid als gevolg van het gebruik van drugs, alcohol of geneesmiddelen heb je geen recht op een uitkering. 

Bij fraude, misleiding of als je niet (op tijd) je premie betaalt, heb je geen recht op een uitkering. 

Raak je opzettelijk arbeidsongeschikt? Of raak je arbeidsongeschikt door roekeloos gedrag? Dan heb je geen recht op een uitkering. Met roekeloos gedrag wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op arbeidsongeschiktheid. 

“Rust nemen is moeilijk als zzp’er”

Inge had gepland wanneer ze met zwangerschapsverlof zou gaan. Ze had dit netjes geregeld met haar opdrachtgevers. Door bekkeninstabiliteit moest ze halverwege haar zwangerschap eerder met verlof. Financieel had ze daar niet op gerekend. Haar opdrachtgevers hadden er alle begrip voor en dankzij de arbeidsongeschiktheidsverzekering bleef haar inkomen stabiel. - Mert, Adviseur Zakelijk

quote_Mert_Adviseur-zakelijk.png

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een andere zakelijke verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.