Ongevallenverzekering

Een ernstig ongeval brengt veel emoties, leed en geregel met zich mee. Met een schadevergoeding kan je de onverwachte kosten door een ongeval (gedeeltelijk) opvangen. Dat is fijn, want je hoeft je daar dan geen zorgen meer om te maken. Ook geen ingewikkelde regels waar je de schadevergoeding aan uit moet geven. Je ontvangt een vast bedrag. Jij kiest waar je het geld voor gebruikt.

550_ongevallenverzekering 001.jpg
550_ongevallenverzekering 002.jpg
550_ongevallenverzekering 003.jpg

Waarom een ongevallenverzekering?

Je sluit een ongevallenverzekering af om de onverwachte kosten door een ongeval (gedeeltelijk) op te kunnen vangen. Raak je invalide of is er sprake van overlijden? Dan keert de verzekeraar eenmalig een bedrag uit. Dit bedrag kan je vrij besteden aan bijvoorbeeld je vaste lasten, medische kosten, hulpmiddelen die niet worden vergoed of een uitvaart. Let op: je bent alleen verzekerd bij blijvende invaliditeit of bij overlijden.

De hoogte van de premie heb je zelf in de hand. Bij het afsluiten van een ongevallenverzekering bepaal je zelf voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn. Je kan daarnaast je partner of kind(eren) meeverzekeren. Wij denken graag met je mee welke verzekeringen het beste passen bij jouw situatie, wensen en behoeften.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per ongevallenverzekering. In de basis zijn er bij elke ongevallenverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Raak je blijvend invalide door een ongeval? Dan kan je aanspraak maken op deze verzekering.

Je bent verzekerd bij blijvende invaliditeit veroorzaakt door een ongeval in huis, in de tuin, in de garage en op de oprit.

Je bent verzekerd bij blijvende invaliditeit veroorzaakt door een ongeval buitenshuis en in het verkeer.

Je bent verzekerd bij blijvende invaliditeit veroorzaakt door een ongeval in het buitenland: tijdens een vakantie, op zakenreis of tijdens een familiebezoek.

Bij overlijden door een ongeval kunnen je nabestaanden aanspraak maken op deze verzekering.

Tandbeschadigingen veroorzaakt door een ongeval zijn niet gedekt.

Beoefen je een gevaarlijke sport? Bij een ongeval tijdens het beoefenen van een gevaarlijke sport kan je geen aanspraak maken op de verzekering. Voorbeelden van gevaarlijke sporten: klimsporten, vechtsporten, zweefvliegen, skispringen en parachutespringen.

Heb je een risicovol beroep? Niet elke ongevallenverzekering dekt de onverwachte kosten bij een ongeval tijdens werktijd. Voorbeelden van risicovolle beroepen: beveiligingsmedewerker, elektricien, elektronicamonteur, houtbewerker, politie en brandweer.

Je bent niet verzekerd bij zelfdoding of een poging tot zelfdoding.

Je bent niet verzekerd bij een ongeval door misbruik van drugs, alcohol of geneesmiddelen.

Voor een ongevallenverzekering geldt een eindleeftijd van 70 of 75 jaar. Dit verschilt per verzekeraar. Ben je ouder? Dan keert de verzekeraar geen vergoeding uit.

Aanvullende verzekeringen

Wat niet standaard binnen de dekking van een ongevallenverzekering valt, kan je vaak los meeverzekeren met aanvullende modules. Laat ons weten wat voor jou belangrijk is, dan stellen we de beste verzekering voor je samen.

Risicovolle beroep
Heb je een risicovol beroep? Soms ben je niet verzekerd in het geval van een ongeval tijdens werktijd. Wanneer je bijvoorbeeld werkt op hoogte, onder de grond of met zware machines, gereedschappen of gevaarlijke stoffen. Wij kijken graag met je mee welke aanvullende verzekering nodig is.

Uitwonend kind
Het is mogelijk om je gezin mee te verzekeren. Zodra je kinderen op zichzelf wonen, vallen ze niet automatisch meer onder de door jou afgesloten verzekering. Wil je dit wel? Wij kijken graag met je mee welke aanvullende verzekering nodig is.

“Hoge kosten na een zwaar ongeval”

Na een zwaar ongeval kon Gerben niet alles verhalen op de veroorzaker. Medische kosten zijn vaak gedekt door je zorgverzekering. Aanpassingen in huis en aan de auto vanwege blijvende invaliditeit zijn voor eigen rekening. Dankzij de ongevallenverzekering van Gerben kon hij snel de noodzakelijke aanpassingen laten uitvoeren. – Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een ongevallenverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.