Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als je langdurig ziek bent en niet kan werken, is je werkgever verplicht om minimaal 70% van je vertrouwde bruto salaris door te betalen. Na twee jaar (104 weken) komt deze verplichting te vervallen. Ben je nog niet hersteld en kan je nog niet (volledig) werken? Dan kan je een uitkering aanvragen. De meeste mensen kunnen niet rondkomen van alleen deze uitkering. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vult de verzekeraar de uitkering aan. Zo heb jij weinig zorgen over inkomensverlies en kan jij je richten op je herstel of revalidatie.

550_arbeidsongeschiktheidsverzekering 001.jpg
550_arbeidsongeschiktheidsverzekering 002.jpg
550_arbeidsongeschiktheidsverzekering 003.jpg

Waarom deze verzekering als je in loondienst bent?

Werk je voor een werkgever? Dan krijg je elke maand je salaris. Als je voor een langere periode arbeidsongeschikt bent, betaalt je werkgever je bruto salaris (gedeeltelijk) door. Hoeveel je werkgever doorbetaalt, is vastgelegd in jouw arbeidsovereenkomst of in de cao. Het kan voorkomen dat er dus minder geld binnenkomt dan dat je gewend bent.

Met een AOV vult de verzekeraar je salaris of uitkering aan. Zo voorkom je dat jij je vaste lasten niet meer kan betalen. Om hoeveel geld het gaat, is afhankelijk van de voorwaarden van de verzekering. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet noodzakelijk als je in loondienst bent. Daar zijn wij graag transparant in. De uitkering van de verzekering kan wel een hoop rust geven als je onverhoopt (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per arbeidsongeschiktheidsverzekering. In de basis zijn er bij elke AOV bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Je kan aanspraak maken op deze verzekering als je langdurig arbeidsongeschikt raakt.

Hulp van professionals om weer (gedeelte) aan het werk te gaan.

Je bent niet arbeidsongeschikt als je een korte periode ziek bent, verkouden bent of koortsklachten hebt.

“Als kostwinnaar arbeidsongeschikt raken”

Het herstel van Mila's hernia ging niet zoals gepland. Uiteindelijk kon ze vier jaar lang niet op volle kracht werken. Hierdoor kwam het hoofdinkomen van haar gezin onder druk te staan. Doordat ze een AOV had afgesloten, werd haar inkomen aangevuld door de verzekeraar. Het was niet nodig te verhuizen om zo haar vaste lasten te drukken. Een hele zorg minder. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.