Bedrijfsaansprakelijkheid

Als ondernemer heb je te maken met een aantal bedrijfsrisico’s. Onbedoeld kan er schade worden veroorzaakt. Een schilder laat een pot met verf vallen over de vloerbedekking van een klant. De herstelkosten kunnen flink oplopen als je aansprakelijk wordt gesteld. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) verhaal je deze kosten op de verzekering. Binnen de dekking valt de schade aan spullen van anderen die door jou, een medewerker of jouw producten zijn veroorzaakt.

550_Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering-001.jpg
550_Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering-003.jpg
550_Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering-002.jpg

Waarom deze verzekering?

Je bent niet bij wet verplicht om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Sommige opdrachtgevers eisen wel dat jouw onderneming een AVB heeft, zeker bij grote klussen. Een AVB is nuttig voor iedere onderneming die in aanraking komt met anderen en daar schade kan veroorzaken. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Denk aan een medewerker die een dure vaas van een klant omstoot of zijn been breekt doordat de vloer in het magazijn nat is. Maar ook als een stuk vlees niet voldoende gegaard is en de klant een voedselvergiftiging oploopt. 

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. In de basis zijn er bij elke AVB bepaalde zaken wel en niet verzekerd. Ook ieder bedrijf is anders. Maatwerk is altijd mogelijk om te zorgen dat een verzekering goed bij jouw bedrijf past. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Schade aan anderen veroorzaakt door jouw werkzaamheden of door werkzaamheden van jouw medewerkers valt binnen de dekking van deze verzekering. 

Schade aan spullen van anderen veroorzaakt door jou of jouw medewerkers. 

Schade veroorzaakt door geleverde producten of diensten. Bijvoorbeeld een stuk vlees dat niet voldoende was gegaard en een voedselvergiftiging heeft veroorzaakt. 

Schade aan gebouwen van anderen veroorzaakt door jou of door jouw medewerkers valt binnen de dekking van deze verzekering. 

Schade aan jezelf of jouw bedrijf als het door jezelf of jouw medewerkers is veroorzaakt. 

Schade aan geleende of gehuurde spullen valt niet binnen de dekking van deze verzekering. Hiervoor moet je een aanvullende verzekering afsluiten. Schade veroorzaakt met geleende of gehuurde spullen valt wel binnen de dekking.  

De financiële schade van anderen valt niet binnen de dekking van deze verzekering. 

De kosten die je maakt om een dienst of product opnieuw te leveren. 

Milieuschade die langzaam ontstaat op een bedrijfsterrein. Bijvoorbeeld een lekkende olietank die jarenlang de grond vervuilt. Hiervoor kan je een milieuschadeverzekering afsluiten. 

Schade in verband met asbest valt buiten de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering. 

Schade veroorzaakt door luchtvaartuigen, vaartuigen, motorrijtuigen en drones. 

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade. 

Je bent zelf verantwoordelijk voor het correct uitvoeren van jouw beroep. Ben je advocaat en spreek je de verkeerde wetgeving aan waardoor je de rechtszaak verliest? Dan kan de klant je hier verantwoordelijk voor stellen. Je kan hiervoor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) afsluiten.

“Oeps, omstoten kan gebeuren”

Prachtig, die kunstwerken op de balies in grote kantoren. Merel is altijd voorzichtig als ze die schoonmaakt. Maar tijdens het dweilen stootte ze per ongeluk een beeld van de receptie. En het was nog een duur kunstwerk ook… Dankzij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van haar werkgever wordt de schade zo snel mogelijk vergoed. - Mert, Adviseur Zakelijk

quote_Mert_Adviseur-zakelijk.png

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of een andere zakelijke verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.