Pensioen voor DGA’s 

Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) van je eigen bv moet je zelf voor je eigen pensioen zorgen. Je weet dat je hier aandacht aan moet besteden. Toch steek je deze tijd liever in de opbouw van je eigen bedrijf. Logisch! Wij zijn graag jouw pensioencoach. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw pensioenpot te vullen. We kijken samen naar jouw situatie, maken de juiste keuzes en behoeden je voor valkuilen. Zodat je straks kan genieten van je welverdiende pensioen.  

Jouw opties als DGA

Sinds 1 juli 2017 is het niet meer mogelijk om pensioen in eigen beheer op te bouwen. Welke opties heb je dan nog wel als DGA?

Bouw extra pensioen op met een lijfrenteverzekering. Maandelijks of jaarlijks stort je geld op een lijfrenterekening. Het bedrag en de looptijd bepaal je zelf. Bereik je de eindleeftijd? Dan ontvang je een lijfrente-uitkering. Het gespaarde bedrag laat je in termijnen uitkeren. Deze manier van pensioen opbouwen is niet alleen flexibel, maar ook best voordelig. Je stortingen mag je volledig aftrekken bij je jaarlijkse belastingaangifte. Je krijgt daarmee een deel van de betaalde premie terug. 

Bouw pensioen op, op dezelfde manier als jouw medewerkers. Als DGA ben je zelf ook medewerker in je eigen bedrijf. Als je een pensioenregeling treft voor jouw medewerkers, kan je ook meteen je eigen pensioen regelen. 

Je kan ook zelf sparen op een spaar- of beleggingsrekening. Je hebt in dit geval altijd toegang tot je geld. Let op: over je spaargeld en beleggingen betaal je elk jaar vermogensbelasting vanaf een bepaalde drempel.

“Het beste voor jouw pensioen” 

Met ons DGA-abonnement blijf je altijd op de hoogte van belangrijke zaken rondom jouw pensioen. Daarnaast geven wij je gevraagd en ongevraagd advies over jouw pensionering. Wij zijn niet alleen jouw aanspreekpunt, maar ook het aanspreekpunt voor jouw accountant. Zodat iedereen de juiste informatie en documenten tot zijn beschikking heeft. Jij kan je daardoor focussen op je eigen bedrijf. – Frank, Pensioenadviseur bij Felixx® werk & inkomen 

quote_Frank_Pensioenadviseur-Felixx-particulier.png

Heb je een vraag over pensioenen?

Wij weten hoe ingewikkeld pensioenen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over pensioen? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken even met je mee en helpen je op weg. Zonder dat je ergens aan vast zit. 

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Felixx® werk & inkomen

Sinds 1 januari 2021 is Felixx® werk & inkomen partner van You Sure. Felixx® brengt de kennis en ervaring op het gebied van pensioenen, personeelsverzekeringen, arbodienstverlening, salarisadministratie en HR-vraagstukken samen. Goed werkgeverschap is nog maar het begin.

Met de digitale totaaloplossing van Felixx® worden het werk en de zorgen van werkgevers compleet uit handen genomen. Werkgevers hoeven zich geen zorgen meer te maken over de bedrijfscontinuïteit. Maar ook niet over andere risico’s in de werkomgeving. Benieuwd geworden wat Felixx® voor je kan betekenen?