Bruiloftverzekering

“Natuurlijk wil ik met je trouwen!” was het antwoord. Jullie gaan trouwen. Enthousiast zijn jullie begonnen aan de uitnodigingen, locatie, taart, kleding en muziek. Alles om jullie grote dag in te richten zoals jullie dat willen. Maar helaas heb je niet alles in de hand. Wat als door ziekte van het bruidspaar of een gast de bruiloft verplaatst moet worden? Dat kan aardig in de papieren lopen. Een bruiloftverzekering dekt onvoorziene kosten bij schade of annuleren.

550_bruiloftverzekering 001.jpg
550_bruiloftverzekering 002.jpg
550_bruiloftverzekering 003.jpg

Waarom een bruiloftverzekering?

Een bruiloft kost vaak veel geld. Van de catering en een jurk, tot de band en de locatie. En dan begint het pas. De investering die jullie doen voor de mooiste dag van jullie leven kan in rook opgaan door onvoorziene omstandigheden. Als je bijvoorbeeld de bruiloft moet verplaatsen. De extra kosten die je moet maken, worden met een bruiloftverzekering vergoed door de verzekeraar. Zo kunnen jullie zonder financiële zorgen jullie bruiloft verplaatsen of annuleren.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per bruiloftverzekering. In de basis zijn er bij elke bruiloftverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd. 

Een trouwjurk en trouwpak zijn verzekerd in het geval van schade. Net als de kleding van de bruidskinderen. Zowel gekochte als gehuurde bruidskleding valt binnen de dekking van deze verzekering.

De gemaakte kosten en annuleringskosten voor het trouwvervoer worden vergoed bij annuleren en verplaatsen. 

De (annulerings)kosten voor de locatie bij het verplaatsen of afzeggen van de bruiloft worden vergoed door de verzekeraar.

De (annulerings)kosten voor de catering bij het verplaatsen of afzeggen van de bruiloft worden vergoed door de verzekeraar. 

De gemaakte kosten en annuleringskosten voor de foto- en/of videograaf worden vergoed bij annuleren en verplaatsen. 

Naar redelijkheid gemaakte kosten zijn kosten die logischerwijs al gemaakt zijn ter voorbereiding op de bruiloft. Denk aan de kosten voor de uitnodigingen. Deze worden vergoed bij annuleren en verplaatsen. 

Je bruiloft annuleren door ernstige ziekte die al bekend was voor het afsluiten van de verzekering? Dat is helaas niet verzekerd. 

Als je niet de juiste vergunning tijdig hebt verkregen, kan je bruiloft niet doorgaan. Hier ben je met een bruiloftverzekering niet voor verzekerd. 

Kom je er te laat achter dat jullie locatie niet beschikbaar is en wil je daarom de bruiloft verplaatsen? Deze kosten worden niet vergoed door de verzekeraar. 

De huwelijksreis is niet verzekerd met een bruiloftverzekering. Hiervoor moet je een reisverzekering afsluiten. Het is ook verstandig om hiervoor een annuleringsverzekering voor afsluiten. 

“Een bruiloft organiseren kost veel geld”

De mooiste dag van je leven organiseren kost veel geld. Natuurlijk hoop je dat je bruiloft perfect wordt. Gezondheid kan je helaas niet plannen. Als één van je ouders of je beste vriendin niet bij de grote dag aanwezig kan zijn, wil je het liever verplaatsen. Deze beslissing maken is moeilijk als het je duizenden euro’s kost. Met een bruiloftsverzekering hoef je die afweging niet te maken. Dan kan je jouw bruiloft verplaatsen zonder dat het je extra geld kost. De extra kosten worden namelijk vergoed door de verzekeraar. - Inge, Adviseur Particulier 

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een bruiloftverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.