Apparatuurverzekering 

Computers, laptops, kassasystemen, printers en telefooninstallaties. Zit er een apparaat tussen waar jouw bedrijf gebruik van maakt? Sterker nog, waarschijnlijk is dergelijke apparatuur onmisbaar voor jouw bedrijf. Stel dat je kassasysteem uitvalt door een storing. Dat terwijl je winkel vol staat met klanten. Of de telefooncentrale valt uit door waterschade. Waardoor je telefonisch onbereikbaar bent voor klanten. En wat als er bij een kantoorinbraak computers worden gestolen? Waardoor er niet gewerkt kan worden. Deze schades kunnen grote gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Verzeker daarom jouw zakelijke apparatuur met een apparatuurverzekering. 

550_zakelijke-apparatuurverzekering 003.jpg
550_zakelijke-apparatuurverzekering 001.jpg
550_apparatuurverzekering 003.jpg

Wat is een apparatuurverzekering?

Een zakelijke apparatuurverzekering dekt de materiële schade aan computers, kassasystemen, printers en andere digitale zakelijke apparatuur. Denk aan schades veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, waterschade of diefstal. De verzekeraar vergoedt de reparatiekosten als de apparatuur nog gemaakt kan worden. Maar ook extra kosten voor het tijdelijk huren van vervangende apparatuur. Is de apparatuur niet meer te repareren? Dan kan je het apparaat vervangen op kosten van de verzekeraar.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per zakelijke apparatuurverzekering. In de basis zijn er bij elke zakelijke apparatuurverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd. Ieder bedrijf is anders en maatwerk is altijd mogelijk om te zorgen dat de verzekering goed bij jouw bedrijf past. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Materiële schade aan computers, laptops, kassasystemen, printers, modems, telefooncentrales en andere zakelijke apparatuur is verzekerd. 

Schade veroorzaakt door brand is verzekerd met een apparatuurverzekering. 

Het verlies van apparatuur door diefstel of schade aan apparatuur door (poging tot) diefstal vallen binnen de dekking van deze verzekering. 

Laat je op kantoor in alle haast je laptop vallen waardoor je hier niet meer op kan werken? Wees gerust. De schade is gewoon verzekerd. 

Waterschade is ook verzekerd. Zowel schade door lekkages als wanneer een medewerker een kopje koffie over een apparaat omstoot. 

Kan de schade nog worden gerepareerd? Dan worden de reparatiekosten vergoed. Als je daardoor een tijdje zonder apparaat zit, ontvang je ook een vergoeding om vervangende apparatuur te huren. 

Schade veroorzaakt door normaal gebruik is niet verzekerd. Denk aan deukjes, krassen en slijtage. 

Gebreken veroorzaakt na de afschrijvingsdatum van de apparatuur zijn niet gedekt. 

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade.  

“De kassa ging stuk tijdens de decemberdrukte” 

Een speelgoedwinkel in Haarlem haalt jaarlijks de hoogste omzet tijdens de decembermaand. Eigenaresse Fee kreeg het dan ook Spaans benauwd toen de kassa niet meer werkte. Dankzij haar apparatuurverzekering had ze de volgende dag een tijdelijke kassa staan terwijl de oude gerepareerd werd. De verzekeraar vergoedde alle kosten en de omzet was nog hoger dan afgelopen jaren. - Mert, Adviseur Zakelijk

quote_Mert_Adviseur-zakelijk.png

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een apparatuurverzekering of een andere zakelijke verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.