Evenementenverzekering

In het leven zijn er veel mijlpalen om groots te vieren. Vijftig worden, een vrijgezellenfeest of een gouden huwelijk. Soms groeien deze feesten uit tot kleine evenementen met een cateraar en DJ op een prachtlocatie. Ondanks je goede voorbereidingen, kan je niet alles plannen. De cateraar heeft voedselvergiftiging en zegt op het laatste moment af. Of de apparatuur van de band is stuk gegaan bij hun vorige optreden. De kosten om last-minute vervanging te regelen kunnen flink oplopen. Met een evenementenverzekering worden deze kosten vergoed door de verzekeraar.

550_evenementenverzekering 002.jpg
550_evenementenverzekering-004.jpg
550_evenementenverzekering-005.jpg

Waarom een evenementenverzekering?

Een evenementenverzekering dekt schades veroorzaakt tijdens het evenement. Als er bijvoorbeeld drinken over het mengpaneel van de DJ valt of de feesttent scheurt. Ook letselschade bij aanwezigen valt binnen de dekking van deze verzekering. Ben je door omstandigheden genoodzaakt het evenement te verplaatsen of af te blazen? Dan vergoedt de verzekeraar de (annulerings)kosten. Je voorkomt onverwachte extra kosten voor, tijdens en na je evenement met een evenementenverzekering.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per evenementenverzekering. In de basis zijn er bij elke evenementenverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd.

Annulering of verplaatsing van het evenement door onvoorziene omstandigheden valt binnen de dekking van een evenementenverzekering. Denk aan een onbruikbare locatie door wateroverlast, storm of brand, extreme weersomstandigheden of het plotselinge overlijden van een organisator, belangrijke spreker of artiest. Allemaal redenen waardoor het evenement kan worden geannuleerd of verplaatst.

Schade aan eigendommen van de organisator of aan gehuurde spullen is verzekerd. Tijdens het vervoeren en op locatie.

Schade met grote financiële gevolgen, waarvoor de organisator aansprakelijk kan worden gesteld, is verzekerd met een evenementenverzekering.

Struikelt een bezoeker over een geluidskabel en breekt hij zijn pols? Met een evenementenverzekering keert de verzekeraar een vergoeding uit. 

Schade veroorzaakt door contractbreuk door partijen die bij het evenement betrokken zijn, is niet verzekerd. 

Als je niet de juiste vergunning tijdig hebt verkregen, kan het evenement niet doorgaan. Hier ben je met een evenementenverzekering niet voor verzekerd. 

Risicovolle evenementen zijn bij een standaard evenementenverzekering uitgesloten. Denk aan obstakelruns en gevaarlijke sporten. Bungeejumpen en raften bijvoorbeeld. 

“Op maat gemaakte evenementenverzekering ”

Het was leuk om samen met Kees mee te denken over de verzekering voor hun vijftigjarige huwelijksfeest. We liepen de belangrijkste zaken door. Denk aan de locatie, muziek en catering. Zo kon ik de best passende verzekering voor hem uitzoeken. Gelukkig maar, want de cateraar zegde een dag voor het feest af. Tegen een kleine meerprijs regelde Kees een nieuwe, maar duurdere cateraar. De extra kosten werden vergoed door de verzekeraar. - Inge, Adviseur Particulier

quote_Inge_Adviseur particulier.jpg

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een evenementenverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-particulier-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat wij weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.