Invloed van inflatie op jouw bedrijfsgebouwenverzekering

De inflatie in Nederland is hoger dan ooit en heeft veel impact. Denk aan stijgende bouwkosten, verhoogde grondstofprijzen - door het tekort aan grondstoffen - en oplopende arbeidskosten door de krapte op de arbeidsmarkt.

Het gevolg is dat ook de kosten voor het herstellen van jouw pand na een schade stijgen. Hierdoor kan het voorkomen dat de herstelkosten hoger zijn dan het bedrag dat je hebt verzekerd met je bedrijfsgebouwenverzekering. Het kan dus gebeuren dat je na een schade een bedrag ontvangt van de verzekeraar dat te laag is om de schade aan jouw pand volledig te kunnen herstellen. Het verzekerde bedrag van je bedrijfsgebouwenverzekering is dan te laag. Met andere woorden: je bent onderverzekerd.

550_bedrijfsgebouwenverzekering-003.jpg
550_bedrijfsgebouwenverzekering-001.jpg
550_bedrijfsgebouwenverzekering-002.jpg

Financiële gevolgen van onderverzekering

Het verzekerde bedrag is het bedrag dat een verzekeraar maximaal uitkeert bij schade. Het verzekerde bedrag moet daarom overeenkomen met de herbouwwaarde van jouw pand. Is dit niet het geval? Dan is er sprake van onderverzekering. Je ontvangt bij schade een lager bedrag dan de kosten voor het herstellen van jouw pand.

Voorbeeld: Er breekt een brand uit in de bedrijfskantine. Hierdoor ontstaat er brandschade en moet de keuken worden vervangen. Dit valt binnen de dekking van de bedrijfsgebouwenverzekering. Het verzekerde bedrag is € 500.000,-. De werkelijke herbouwwaarde van het bedrijfspand is € 1.000.000,-. De brandschade en herstelkosten van de bedrijfskantine komen uit op € 50.000,-. De financiële uitkering die jij ontvangt van de verzekeraar wordt als volgt berekend: verzekerde bedrag / totale herstelkosten bedrijfspand X herstelkosten kantine. 

Berekening: € 500.000,- / € 1.000.000,- X € 50.000,- = € 25.000,-

Je krijgt voor een schade van € 50.000,- slechts € 25.000,- vergoed door de verzekeraar. Als ondernemer zijn de overige kosten voor eigen rekening. Dat is het risico dat je loopt als je onderverzekerd bent.

Plan een telefonisch adviesgesprek in om onderverzekering te voorkomen

De financiële gevolgen kunnen enorm zijn. Daarom is het belangrijk om onderverzekering te voorkomen. En wij gaan jou hierbij helpen. Hoe? Via een telefonisch adviesgesprek. Wij controleren tijdens dit gesprek of er bij jouw bedrijfsgebouwenverzekering sprake is van onderverzekering. Blijkt er sprake te zijn van onderverzekering? Dan verzorgen wij meteen een oplossing. Wil jij onderverzekering voorkomen? Plan dan snel een telefonisch adviesgesprek met ons in. Samen voorkomen we onderverzekering.

550_pensioen aanvullen.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.