Glasverzekering

Schade aan ruiten van je bedrijfsgebouw of winkelpand kan op verschillende manieren worden veroorzaakt. Door een bedrijfsongeluk of een hevige storm die iets tegen een raam slaat. Maar ruiten zijn ook geliefd bij inbrekers die naar binnen willen. Of wat dacht je van vandalisme. Als je gaat tellen, zit er waarschijnlijk meer glas in je gebouw dan je denkt. Het is fijn als ruit- en glasschade snel wordt hersteld. Met een glasverzekering, als aanvulling op de bedrijfsgebouwenverzekering of inventaris- en goederenverzekering, worden de kosten voor het repareren of vervangen van glas vergoed door de verzekeraar.

550_Glasverzekering-001.jpg
550_Glasverzekering-002.jpg
550_Glasverzekering-003.jpg

Wat is een glasverzekering?

Met een glasverzekering wordt glasschade aan en in je bedrijfsgebouw of winkelpand vergoed door de verzekeraar. Of de schade nu is veroorzaakt door een bedrijfsongelukje, vandalisme of storm. De vervangingskosten en de kosten voor tijdelijke noodvoorzieningen vallen binnen de dekking van de glasverzekering. Voor zowel ruiten in de buitenmuren als (deels) glazen binnendeuren en vitrines.

Dit is wel en niet verzekerd

Elke verzekeraar is anders, zo verschillen ook de voorwaarden per glasverzekering. In de basis zijn er bij elke glasverzekering bepaalde zaken wel en niet verzekerd. Ook ieder bedrijf is anders. Maatwerk is altijd mogelijk om te zorgen dat een verzekering goed bij jouw bedrijf past. Onze adviseurs denken graag met je mee. 

Schade aan de ruiten van je bedrijfs- of winkelpand door vandalisme, een bedrijfsongeluk of een andere gebeurtenis wordt vergoed door de verzekeraar. 

Het vervangen van beschadigde ruiten van je bedrijfs- of winkelpand valt binnen de dekking van deze verzekering. Denk aan het nieuwe glas, de inzetkosten en de kosten voor noodvoorzieningen. Ook de kosten voor het opnieuw aanbrengen van belettering, versiering en opschriften wordt vergoed. 

Kan een nieuw ruit niet direct worden geplaatst? Dan worden ook de kosten van een noodvoorziening vergoed. 

Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade. 

Glasschade veroorzaakt door of tijdens het bouwen of verbouwen van je bedrijfs- of winkelpand wordt niet vergoed door de verzekeraar. 

“Vandalisme in de stad” 

Het rumoer en vandalisme in de stad was al op het nieuws. Precies op de plek waar Leo zijn winkel heeft. Toen hij de volgende dag bij zijn zaak kwam, zag hij dat de vandalen ook zijn zaak te pakken hadden genomen. Alle etalageruiten waren beschadigd. Gelukkig kon het glasbedrijf dezelfde dag een tijdelijke oplossing aanbrengen. Op korte termijn komen ze terug en plaatsten ze nieuwe ruiten. Alle kosten worden gelukkig vergoed door de verzekeraar. - Mert, Adviseur Zakelijk

quote_Mert_Adviseur-zakelijk.png

Heb je een vraag over verzekeringen?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een glasverzekering of een andere zakelijke verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.

540_vragen-zakelijk-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.