Een eigen bedrijf aan huis? Vier verzekeringstips voor starters

Denk je eraan om naast jouw baan wat voor jezelf te beginnen? Ondernemen is spannend, biedt kansen, maar brengt ook risico's met zich mee. Verzekeringen helpen om de gevolgen van deze risico's te beperken. Wist je dat er zakelijke risico’s zijn die particulier verzekerd kunnen worden? Andere zaken vallen als startende ondernemer nog onder jouw particuliere verzekeringen.

Tip 1: Particuliere inboedelverzekering

Veel particuliere verzekeringen hebben beperkte dekking voor zakelijke activiteiten vanuit huis. Heb je een eigen webshop of bied je online diensten aan? Op de inboedelverzekering kan je een stukje zakelijke inventaris meeverzekeren. Denk aan jouw bureau, bureaulamp of gereedschap. Ook elektronica kan je meeverzekeren als je deze zowel zakelijk als privé gebruikt. 
Let op; mobiele elektronica is niet altijd standaard meeverzekerd. Bij sommige verzekeraars moet je deze module apart afsluiten. 

Tip 2: Jouw woning als werkplek

Heb je een werkplek aan huis? Jouw woning blijft verzekerd via de particuliere opstalverzekering. Verzekeraars stellen wel een aantal eisen aan jouw werkplek. Zo moet je ingeschreven staan bij de KVK, je mag geen werknemers bij jou thuis in dienst hebben en jouw bedrijfsinventaris is tot een bepaalde waarde meeverzekerd. Bekijk altijd de polisvoorwaarden van jouw verzekering voor de regels van jouw verzekeraar. 

Tip 3: Een incidentele zakenreisverzekering

Af en toe op zakenreis? Je kan een incidentele zakenreis meeverzekeren op jouw reisverzekering. Zo heb je geen aparte een zakenreisverzekering nodig. Een zakenreis is niet altijd een gezellig tripje naar het buitenland. Maar bijvoorbeeld ook wanneer je als autohandelaar een auto moet ophalen in het buitenland.

Tip 4: Regel ook jouw zakelijke verzekeringen

Kan het risico niet verzekerd worden via een particuliere verzekering? Dan staan wij voor je klaar met passende zakelijke verzekeringen aan, waaronder: de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering en AOV.  

Wist je trouwens dat het onderbrengen van je particuliere én zakelijke verzekeringen bij één en dezelfde verzekeringsadviseur veel voordelen met zich meebrengt voor jou? Je hebt dan namelijk een goed overzicht van je lopende verzekeringen, het risico op dubbele verzekeringen is uitgesloten en je hoeft maar met één partij contact te hebben voor advies, wijzigingen en overige verzekering gerelateerde zaken. Zo verklein je ook de kans dat voor jou belangrijke risico's niet gedekt zijn. Wel zo fijn! 

Heb je nog vragen? Of wil je weten of jouw particuliere verzekering(en) dekking bieden voor jouw zakelijke risico’s? Neem contact op met een adviseur van You Sure.

Privé Wonen 5 min 2 apr 2024 10:15 Geschreven door: You Sure

Meer weten over onze zakelijke verzekeringen?

Wij helpen en adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier. Goed advies is nog maar het begin.

Heb je dit al gelezen?

nws_thumb_Hoger-inbraakrisico-tijdens-de-feestdagen-.jpg
Privé Wonen 5 min

Hoger inbraakrisico tijdens de feestdagen

Inbrekers houden van de feestdagen. Vooral oudjaarsavond. Laat je feestdagen niet verpesten. Houd inbrekers buiten.

Lees meer
nws_thumb_Voorkom-onderverzekering-.jpg
Privé Wonen 5 min

Voorkom onderverzekering

Onderverzekerd? Kan dat? Ja... De reparatiekosten zijn zó hoog, maar je krijgt geen geld uitgekeerd. Waarom niet?

Lees meer
nws_thumb_Zakelijk-gebruik-maken-van-je-e-bike.jpg
Privé Onderweg 5 min

Zakelijk gebruik maken van je e-bike. Dit moet je weten!

Je e-bike zakelijk gebruiken valt niet binnen de dekking van de verzekering. Maar je werkt als fietskoerier. Welke verzekering sluit jij af?

Lees meer