Handige verzekeringen als je met kinderen op vakantie gaat

Op vakantie gaan met de kinderen is een heerlijk vooruitzicht. Het plannen van zo’n vakantie vereist wel de nodige voorbereiding en organisatie. Naast het kiezen van de bestemming en accommodatie is het ook belangrijk om te kijken naar de juiste verzekeringen. Goede reisverzekeringen zorgen ervoor dat jouw gezin beschermd is tegen onverwachte gebeurtenissen en onvoorziene kosten. Je kan je eindeloos verzekeren, maar dat is niet nodig. Er zijn vier belangrijke verzekeringen waar je naar kan kijken voor vakanties met kinderen.

Algemene reisverzekering

Een reisverzekering helpt bij onverwachte gebeurtenissen tijdens je vakantie zoals medische noodgevallen, diefstal, hulpverlening en repatriëring. Zeker als je met kinderen reist, wil je snel en goed geholpen worden als dat nodig is. Let bij het afsluiten van een reisverzekering voor een gezinsvakantie op de volgende zaken:  

 • Tot welke leeftijd de kinderen zijn meeverzekerd 
 • Of uitwonende kinderen meeverzekerd zijn of een eigen reisverzekering nodig hebben
 • De voorwaarden als je kind reist met een vooraf bekende medische indicatie 
 • Controleer bij een lange reis of het hele gezin de volle duur van de vakantie verzekerd is 

Annuleringsverzekering 

Bij het boeken van je vakantie weet je niet wat de toekomst brengt. Er kan altijd iets gebeuren waardoor je moet annuleren of eerder naar huis moet vertrekken. Zonder annuleringsverzekering ben je de kosten van je reis kwijt en de extra kosten voor de terugkeer naar huis zijn voor eigen rekening. Let bij het afsluiten van een annuleringsverzekering voor een gezinsvakantie op de volgende zaken:  

 • Voor welke onvoorziene omstandigheden je verzekerd bent 
 • Of er in jullie situatie ‘voorspelbare onvoorziene gebeurtenissen’ op de loer liggen
 • Tot welke leeftijd de kinderen zijn meeverzekerd 
 • Of uitwonende kinderen meeverzekerd zijn 
 • De voorwaarden als je kind reist met een vooraf bekende medische indicatie
 • Controleer of het dekkingsgebied klopt met je vakantieadres. Je kan bij reisverzekeringen kiezen uit een Europa- of werelddekking 

Let op: regel een annuleringsverzekering kort na het boeken van jouw vakantie. Verzekeraars kunnen je aanvraag weigeren als je te lang wacht. Lees er hier meer over.  

Bagageverzekering 

Een bagageverzekering dekt verlies, diefstal of beschadiging van persoonlijke bezittingen op vakantie. Tijdens de reis én op de bestemming. Als je met kinderen reist, neem je vaak kostbare spullen mee. Denk bij jonge kinderen aan een buggy, campingbedje of autostoel en oudere kinderen hebben vaak een eigen telefoon of camera bij zich. Als er tijdens de vakantie iets gebeurt waardoor reparatie of vervanging nodig is, vergoedt de verzekeraar vaak de dagwaarde. Met een bagageverzekering bescherm jij jezelf tegen onverwachte extra vakantiekosten.  

Aansprakelijkheidsverzekering

Kinderen zijn actief en nieuwsgierig, wat kan leiden tot onbedoelde schade aan eigendommen van anderen of zelfs letsel bij personen. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële gevolgen van zulke incidenten in binnen en buitenland.

Heb je standaard een aansprakelijkheidsverzekering? Controleer voor je op reis gaat het volgende: 

 • Of gebeurtenissen tijdens een vakantie gedekt zijn
 • Of uitwonende kinderen die mee op reis gaan zijn meeverzekerd

Met de juiste verzekeringen kan je met een gerust hart genieten van een ontspannen vakantie met de kinderen. Bekijk altijd de voorwaarden van de verzekering zodat je weet wat er wel en niet verzekerd is, of er sprake is van een eigen risico en of voor bepaalde zaken (zoals mobiele apparaten) een maximale vergoeding geldt. Wij geven je graag advies over de juiste reisverzekeringen voor jullie vakantie, zodat jij je alleen nog druk  hoeft te maken over het inpakken van de koffers. Zo kunnen jullie ontspannen en herinneringen maken met de kinderen. Fijne vakantie!  

 

In dit artikel hebben wij het over kinderen. Hiermee bedoelen wij ook adoptie-, pleeg- en stiefkinderen. 
Let op: controleer altijd je polisblad als je precies wilt weten wat er binnen jouw verzekering valt en tegen welke voorwaarden. Of neem contact met ons op, dan kijken we er samen naar. 

Privé Reizen & Vrije tijd 5 min 16 jun 2023 14:00 Geschreven door: You Sure

Heb je dit al gelezen?

Hero-LG-heb-je-een-annuleringsverzekering-nodig-als-je-op-vakantie-gaat.jpg
Privé Reizen & Vrije tijd 5 min

Heb je een annuleringsverzekering nodig als je op vakantie gaat?

Met het vakantieseizoen voor de deur, hebben veel mensen hun vakantie al geboekt. Of misschien sta je op het punt om je vakantiekeuze te mak...

Lees meer
1920x1080_nws_You-Sure-via-Yellow-Hive-naar-top-5-intermediair.jpg
Zakelijk Privé 5 min

You Sure via Yellow Hive naar top-5 intermediair

Persbericht: Yellow Hive – The Insurance Company – is een dynamische financiële adviesorganisatie die onderdak biedt aan de merken You Sure,...

Lees meer
Hero-LG_reisverzekering.jpg
Privé Reizen & Vrije tijd 10 min

Wanneer heb je een reisverzekering nodig?

Een dagje weg, citytrip of zomervakantie. Of je nu kiest voor een stad in de buurt of een exotisch land, met een reisverzekering bescherm ji...

Lees meer