Heb je een annuleringsverzekering nodig als je op vakantie gaat?

Met het vakantieseizoen voor de deur, hebben veel mensen hun vakantie al geboekt. Of misschien sta je op het punt om je vakantiekeuze te maken. Naast je reisverzekering kan je ook een annuleringsverzekering afsluiten. Dat kan een uitkomst zijn als je door onverwachte omstandigheden eerder naar huis moet of helemaal niet op vakantie kan. Deze verzekering kan je het beste zo snel mogelijk na het boeken afsluiten, anders mogen verzekeraars je weigeren. In dit artikel leggen wij je alles uit over deze verzekering.

Dit verzeker je met een annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering kan je een hoop geld besparen als je een reis of vakantie vroegtijdig moet afbreken of helemaal moet annuleren. Je bent verzekerd voor gebeurtenissen die buiten jouw controle om gebeuren. Bijvoorbeeld voor ziekte of letsel, een natuurramp of het overlijden van een familielid.  

Moet je hierdoor eerder naar huis of kan je helemaal niet op vakantie? Dan betaalt de verzekeraar van jouw annuleringsverzekering de gemaakte kosten aan je terug. Denk aan hotelboekingen, je vlucht of andere reiskosten. Zonder annuleringsverzekering ben je het geld kwijt dat je aan je vakantie hebt uitgegeven. Moet je eerder terugkeren van vakantie? Dan regelt de verzekeraar ook de terugreis.  

Wanneer vraag je een annuleringsverzekering aan? 

Regel jouw annuleringsverzekering het liefst op de dag dat je jouw vakantie boekt en maximaal binnen zeven dagen na het boeken van je reis. Vraag je later een annuleringsverzekering aan, dan kan de verzekeraar jouw aanvraag afwijzen. Verzekeraars hebben verschillende voorwaarden tot wanneer je een annuleringsverzekering kan aanvragen.  

Bedenk je pas later dat je een annuleringsverzekering wilt afsluiten? Onze adviseurs kijken graag met je mee welke mogelijkheden er nog zijn voor jouw vakantie.  

Vakantie annuleren met voorkennis

De termijn van zeven dagen gaat niet altijd op. Verzekeraars betalen niet uit bij annuleren met voorkennis. Dat werkt als volgt. Drie dagen na het boeken van jouw vakantie breek je je been waardoor je vakantieplannen in duigen vallen. Je zit nog binnen de termijn van zeven dagen, dus je sluit een annuleringsverzekering af. Om vervolgens direct je vakantie te annuleren en zo de kosten terug te krijgen.  

Dit werkt helaas niet zo. Je kan geen beroep doen op je annuleringsverzekering als er bij het aanvragen al omstandigheden zijn waardoor je jouw reis moet annuleren. Een annuleringsverzekering geldt alleen na onverwachte omstandigheden. Breek je twee dagen ná het afsluiten van je annuleringsverzekering je been? Dan ben je wel verzekerd.   

Let op de maximale vergoeding

Let goed op de maximale vergoeding van je annuleringsverzekering. Bij de meeste verzekeraars is de maximale dekking €1500,- per persoon en in totaal €6000,- per geboekte reis, per gezin. Bij sommige verzekeringen kan je deze vergoeding verhogen. Betaalde jij meer voor jouw vakantie? Dan is er misschien een aanvullende kortlopende annuleringsverzekering nodig om het volledige bedrag van jouw reis te dekken. Klinkt dit ingewikkeld? Wij kijken graag met je mee hoe je jouw reis het beste kan verzekeren.  

Heb je echt een annuleringsverzekering nodig? 

Nee, het is niet verplicht om een annuleringsverzekering af te sluiten als je op vakantie gaat. Jij bepaalt of je het risico wilt lopen. Maar onvoorziene gebeurtenissen komen altijd uit het niets en kunnen je vakantie flink verpesten. Een annuleringsverzekering biedt gemoedsrust zodat jij met een gerust hart kan genieten van de vakantie(voor)pret.  

Vergeet niet de voorwaarden goed door te lezen voordat je een annuleringsverzekering afsluit. Zeker bij vakanties boven de €1500,-. Zeker weten dat je de juiste verzekeringen hebt voor jouw vakantie? Neem contact met ons op. We kijken graag met je mee.  

Let op: controleer altijd je polisblad als je precies wilt weten wat er binnen jouw verzekering valt en tegen welke voorwaarden. Of neem contact met ons op, dan kijken we er samen naar. 

Privé Reizen & Vrije tijd 5 min 16 jun 2023 14:20 Geschreven door: You Sure

Heb je dit al gelezen?

Hero-LG_reisverzekering.jpg
Privé Reizen & Vrije tijd 10 min

Wanneer heb je een reisverzekering nodig?

Een dagje weg, citytrip of zomervakantie. Of je nu kiest voor een stad in de buurt of een exotisch land, met een reisverzekering bescherm ji...

Lees meer
Hero-LG-handige-verzekeringen-als-je-met-kinderen-op-vakantie-gaat.jpg
Privé Reizen & Vrije tijd 5 min

Handige verzekeringen als je met kinderen op vakantie gaat

Op vakantie gaan met de kinderen is een heerlijk vooruitzicht. Het plannen van zo’n vakantie vereist wel de nodige voorbereiding en organisa...

Lees meer
1920x1080_nws_You-Sure-via-Yellow-Hive-naar-top-5-intermediair.jpg
Zakelijk Privé 5 min

You Sure via Yellow Hive naar top-5 intermediair

Persbericht: Yellow Hive – The Insurance Company – is een dynamische financiële adviesorganisatie die onderdak biedt aan de merken You Sure,...

Lees meer