Veilig en verzekerd fietsen met You Sure

De lente is officieel begonnen en voorzichtig komt het zonnetje tevoorschijn. We pakken sneller de fiets om onszelf van A naar B te brengen. Je bent aangekomen op jouw bestemming en zet jouw fiets op slot. Helaas liggen er dieven op de loer met jouw fiets als doelwit, wat vervelend! Nu moet je een nieuwe fiets aanschaffen. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor!

Fietsverzekering You Sure

Hoe goed jouw fiets ook op slot zit, diefstal kan je helaas niet altijd voorkomen. Het is ontzettend vervelend als jouw fiets wordt gestolen en vervangen kost vaak een hoop geld. Gelukkig biedt de fietsverzekering van You Sure hier dekking voor. Zo zijn er mogelijkheden voor allerlei soorten fietsen, van gewone fietsen tot elektrische fietsen (e-bikes), bakfietsen en speed pedelecs.
Let op; fatbikes kunnen niet verzekerd worden en opgevoerde e-bikes zijn verboden en vallen altijd buiten de verzekering. 

WA-verzekering voor elektrische fietsen

Een fietsverzekering voor fietsen die niet harder gaan dan 25 kilometer per uur valt onder de Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP). Gaat jouw e-bike harder dan 25 kilometer per uur? Dan is er geen dekking meer onder de AVP. Jouw fiets wordt gezien als motorvoertuig. In dat geval heb je een WA-verzekering nodig. Het soort trapondersteuning van de e-bike is van belang voor de verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende fietsen: 

  • E-bike die een snelheid behaalt tot 25 km/u 
  • (High speed) e-bike die een snelheid behaalt van meer dan 25 km/u 
  • Speed pedelec met trapondersteuning die een snelheid behaalt tot 25 km/u 
  • Speed pedelec met trapondersteuning die een snelheid behaalt tot 45 km/u

Veiligheid elektrische fietsen 

Met een speed pedelec haal je al snel de 45 kilometer per uur. Je moet dan (volgens de wet) aan een aantal verplichtingen voldoen, zoals: het afsluiten van een WAM-verzekering, het hebben van een kenteken en het dragen van een helm.

Met de groeiende populariteit van e-bikes zijn de gevolgen van een ongeval vaak groter. De onverwachte kosten kunnen opgevangen worden met een ongevallenverzekering. Als fietser ben je kwetsbaar en zit een ongeluk in een klein hoekje. Is er iets gebeurd en je hebt juridische bijstand nodig? Dan kan een rechtsbijstandverzekering goed van pas komen. Benieuwd welke fietsverzekering goed past bij jouw fiets en rijgedrag? Neem contact op met een adviseur van You Sure.

Privé Wonen 5 min 2 apr 2024 15:14 Geschreven door: You Sure

Vragen over een fietsverzekering?

Wij helpen en adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier. Goed advies is nog maar het begin.

Heb je dit al gelezen?

nws_thumb_Hoger-inbraakrisico-tijdens-de-feestdagen-.jpg
Privé Wonen 5 min

Hoger inbraakrisico tijdens de feestdagen

Inbrekers houden van de feestdagen. Vooral oudjaarsavond. Laat je feestdagen niet verpesten. Houd inbrekers buiten.

Lees meer
nws_thumb_Voorkom-onderverzekering-.jpg
Privé Wonen 5 min

Voorkom onderverzekering

Onderverzekerd? Kan dat? Ja... De reparatiekosten zijn zó hoog, maar je krijgt geen geld uitgekeerd. Waarom niet?

Lees meer
nws_thumb_Zakelijk-gebruik-maken-van-je-e-bike.jpg
Privé Onderweg 5 min

Zakelijk gebruik maken van je e-bike. Dit moet je weten!

Je e-bike zakelijk gebruiken valt niet binnen de dekking van de verzekering. Maar je werkt als fietskoerier. Welke verzekering sluit jij af?

Lees meer