Voorkom en verzeker; Bescherming voor jouw bedrijf

Ondernemen betekent vrijheid, creativiteit en eigen beslissingen maken. Maar soms komen er ook onverwachte uitdagingen op je pad, zoals ontevreden klanten door fouten van jou of jouw medewerkers. Een kans op een beroepsfout is niet volledig uit te sluiten. Maar je kan dit risico wel beperken. Hoe? Door de juiste preventiemaatregelen te nemen en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. In dit artikel lees je meer over beide oplossingen.

Preventietips om jouw aansprakelijkheidsrisico's te beperken

Wij hebben een aantal tips voor je.

Strikte kwaliteitscontroles

Voer regelmatig grondige kwaliteitscontroles uit. Zorg ervoor dat deze controles een standaard onderdeel vormen van processen binnen jouw onderneming. Zo verklein je de kans op fouten en verhoog je de kans op een hoge klanttevredenheid.

Contractmanagement

Beheer contracten nauwkeurig met duidelijke en juridisch bindende bepalingen. Stel samen met een jurist voorwaarden en verantwoordelijkheden op die gelden voor klanten, leveranciers en andere zakelijke partners. Wees hierbij zo specifiek mogelijk.

Algemene voorwaarden

Zorg voor heldere algemene voorwaarden. Deze voorwaarden kunnen onder andere aansprakelijkheidsbeperkingen, garanties, intellectuele eigendomsrechten en beëindigingsvoorwaarden omvatten. Dit versterkt de juridische basis en verduidelijkt de verwachtingen voor alle betrokken partijen. Een juridisch adviseur kan jou helpen bij het opstellen van de algemene voorwaarden.

Periodieke risicoanalyses

Voer regelmatig een grondige risicoanalyse uit. Hierbij breng je potentiële risico's en kwetsbaarheden in jouw bedrijfsactiviteiten in kaart. Ook krijg je zicht op de bijbehorende maatregelen die je kan nemen om de risico's beheersbaar te houden. Uiteraard kunnen wij een risicoanalyse voor jou uitvoeren. 

Sluit een passende beroepsaansprakelijkheidsverzekering af

Het integreren van preventiemaatregelen in jouw dagelijkse bedrijfsvoering is en blijft ontzettend belangrijk. Maar ook dan zit een beroepsfout nog steeds in een klein hoekje. Met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd van onder andere de volgende dekkingen:

  • Jouw aansprakelijkheid voor schade tijdens het uitvoeren van werkzaamheden door een beroepsfout
  • Standaard in- en uitloopdekking
  • Verlies, vernietiging en beschadiging van gegevens of software door een beroepsfout
  • Wereldwijde bescherming tegen claims
  • Juridische hulp en verweer

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Heb je vragen over de dekking of de kosten van onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min 11 dec 2023 10:22 Geschreven door: You Sure

Meer weten over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Laat je door ons informeren over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Onze specialisten staan voor jou klaar.

Heb je dit al gelezen?

nws_thumb-bied-weerstand-tegen-winters-weer.png
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Bied weerstand tegen winters weer

Ook sneeuwbuien, natte sneeuw en hagel hebben gezorgd voor schade en overlast. In dit artikel volgen enkele preventietips bij slecht weer. Toch s...

Lees meer
nws_thumb_Feestelijk-en-veilig--De-You-Sure-checklist-voor-bedrijven-kopie.jpg
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Feestelijk én veilig: De You Sure checklist voor bedrijven

Speciaal voor jou hebben wij een checklist gemaakt om je te helpen bij het beperken van het risico op brand. Zo komen jij en jouw medewerkers vei...

Lees meer
nieuws_onderverzekering-jouw-bedrijfsschadeverzekering.jpg
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Onderverzekering en jouw bedrijfsschadeverzekering

Je kan het niet geloven… Brand in jouw zaak. Dit heeft een grote impact op jouw onderneming. In één klap komt je bedrijf volledig of grotend...

Lees meer