Feestelijk én veilig: De You Sure checklist voor bedrijven

De feestdagen staan weer voor de deur! Waarschijnlijk ben jij druk bezig met het versieren van je woning én je werkplek. Op de afdeling branden de kerstlichtjes al en natuurlijk mag de kerstboom niet ontbreken! Let daarbij wel op de brandrisico’s, zoals de brandveiligheid van de kerstversieringen en de opslag van spullen. Speciaal voor jou hebben wij een checklist gemaakt om je te helpen bij het beperken van het risico op brand. Zo komen jij en jouw medewerkers veilig de feestdagen door.

De brandveiligheid van jouw kerstversiering

  • Kerstborrel: maak gebruik van professioneel keukenapparatuur en vermijd brandgevaarlijke activiteiten zoals binnen vuurwerk afsteken en fonduen. 
  • Afval: na de kerstborrel is het belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met afval. Gooi alle afvalmaterialen in metalen afvalbakken om brandgevaar te verkleinen. 
  • Verpakkingsmateriaal: neem de tijd om de verpakking van jouw kerstversieringen te controleren op brandveilige eigenschappen. 
  • Controleren: bij het installeren van kerstverlichting is het verstandig om voor gebruik de draden te controleren op eventuele beschadigingen. 
  • Aansluiting: kerstverlichting moet direct aangesloten worden op een stopcontact of met een enkel verlengsnoer. Rol kabelhaspels volledig uit en verwijder na gebruik de stekker uit het stopcontact. 

De brandveiligheid van jouw bedrijfspand 

  • Opslag: sla jouw spullen zoveel mogelijk binnen op, zodat vandalen er niet bij kunnen. Als je spullen buiten opslaat, adviseren wij om een afgeschermde vaste plek in te richten. 
  • Afstand opslag: zorg ervoor dat spullen minimaal 10 meter van het gebouw worden opgeslagen. Dit voorkomt dat een brand zich van de opslag naar de gebouwen kan verspreiden. 
  • Afvalcontainers: gebruik voor afvalopslag containers die goed afgesloten kunnen worden. Deze kan je huren bij een afvalinzamelingsbedrijf. 
  • Containers vastzetten: zet jouw containers goed vast. Zo bescherm je ze niet alleen tegen vandalisme, maar zorg je er ook voor dat ze veilig op hun plek blijven staan. 
  • Metalen containers: gebruik metalen containers voor brandbare stoffen en controleer dagelijks afsluiting en toegankelijkheid. 

Heb jij al alles kunnen afvinken?

Mocht er tijdens de feestdagen toch wat gebeuren, wil je dat de risico’s goed zijn afgedekt met een bedrijfsgebouwenverzekering of een Inventaris- en goederenverzekering.  

Heb je nog geen bedrijfsgebouwen- of inventaris- en goederenverzekering? Vraag dan nu een gratis offerte aan! 

Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min 12 dec 2023 11:14 Geschreven door: You Sure

Vragen over een bedrijfsgebouwenverzekering?

Laat je door ons informeren over de bedrijfsgebouwenverzekering. Onze specialisten staan voor jou klaar.

Heb je dit al gelezen?

nws_thumb-bied-weerstand-tegen-winters-weer.png
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Bied weerstand tegen winters weer

Ook sneeuwbuien, natte sneeuw en hagel hebben gezorgd voor schade en overlast. In dit artikel volgen enkele preventietips bij slecht weer. Toch s...

Lees meer
nws-thumb-voorkom-en-verzeker.png
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Voorkom en verzeker; Bescherming voor jouw bedrijf

Een kans op een beroepsfout is niet volledig uit te sluiten. Maar je kan dit risico wel beperken. Hoe? Door de juiste preventiemaatregelen én een...

Lees meer
nieuws_op-vakantie-auto-van-de-zaak.jpg
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 7 min

Op vakantie met de auto van de zaak

Het plannen van een vakantie is niet altijd even leuk, maar wel heel belangrijk. Reis je met je zakelijke auto? Dan is er een aantal extra z...

Lees meer