Bied weerstand tegen winters weer

Dit najaar zijn wij begonnen met slechte weersomstandigheden. Herfststorm Ciarán raasde door Nederland en zorgde voor onveilige situaties. Ook natte sneeuw en hagel hebben voor overlast gezorgd. Om schade door extreem weer voor jouw bedrijf te beperken, is het slim om voorzorgsmaatregelen te nemen. Zoals het binnenzetten van reclameborden en vlaggen zodat ze niet wegwaaien. Zo kan je op tijd actie ondernemen om schade te voorkomen.

Preventiemaatregelen voor jouw bedrijf

Het is belangrijk om een calamiteitenplan op te stellen. Kijk naar de risico's voor jouw bedrijf en bedenk oplossingen, zoals het nemen van extra veiligheidsmaatregelen. Hieronder staan preventiemaatregelen voor ondernemers, afgestemd op verschillende weertypen:

 

Storm

 • Losse voorwerpen: zorg ervoor dat losse voorwerpen zoals reclameborden, meubilair of containers veilig worden opgeborgen of vastgezet. Zo voorkom je dat ze door de wind worden meegenomen.
 • Veilige afsluitingen: sluit alle ramen en deuren goed af om te voorkomen dat de wind kan binnendringen. Overweeg het gebruik van stormluiken indien beschikbaar.
 • Hemelwaterafvoer: controleer of regenwater goed weg kan. Haal stapels bladeren uit de dakgoten en voorkom dat regen in het bedrijfspand kan komen.

 

Hagel en sneeuw

 • Dakinspectie: controleer het dak regelmatig op sneeuwophoping en hagelschade. Verwijder indien nodig sneeuw om blijvende schade te voorkomen.
 • Gladheid: houd de toegang tot het bedrijfspand en de parkeerplaats veilig. Strooi zout of gebruik andere middelen om gladheid te verminderen.
 • Noodstroomvoorzieningen: zorg ervoor dat de noodstroomvoorzieningen werken, aangezien sneeuw- en hagel de oorzaak kunnen zijn van stroomuitval.
 • Voertuigen opslag: berg motorrijtuigen en werkmaterieel op in een overdekte ruimte. Als dat niet mogelijk is, gebruik dan bijvoorbeeld dekens of een hagelhoes.

 

Neerslag

 • Wateraccumulatie: door hevige neerslag bestaat de kans op wateraccumulatie op het dak van het bedrijfspand. Als dat niet gebeurt, overweeg dan om een adviesbureau of constructeur in te schakelen voor een dakinspectie.
 • Drempels: zorg ervoor dat het vloerniveau van het gebouw hoger is dan het straatniveau. Voeg extra drempels toe of verhoog bestaande drempels indien nodig.
 • Opslag goederen: als de inventaris/goederen op de begane grond staan of zich in een kelder bevinden, plaats deze dan minstens 10 centimeter boven de vloer.

 

Overstroming

 • Zet jouw bedrijfsauto's op een hoger gelegen plek bij een overstroming, om schade te voorkomen.
 • Verplaats belangrijke spullen naar een hogere verdieping, zet zware spullen op kratten en bind gordijnen/vitrages op.
 • Installeer een waterpomp op een toegankelijke locatie om een overstroming water naar buiten te pompen.
 • Houd zandzakken bij de hand als jouw bedrijf zich op de begane grond bevindt, om overstroming te voorkomen.

Wij staan voor jou klaar

Heb je toch een schade? Onze schadeafdeling staat voor jou klaar om schademeldingen af te handelen. Onze werkwijze is optimaal ingericht op calamiteiten zoals storm, sneeuw en hagel. Op onze schadeafdeling is het mogelijk om snel op te schalen wanneer nodig. Wij hebben een team van bereidwillige collega’s die voor jou klaarstaan. Ook hebben wij een eenduidige manier van werken en is ons klantsysteem geautomatiseerd, zodat wij goed voorbereid zijn op toekomstige calamiteiten.

Heb je nog vragen over onze werkwijze bij calamiteiten? Neem dan contact met ons op.

Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min 11 dec 2023 15:08 Geschreven door: You Sure

Vragen over een bedrijfsgebouwenverzekering?

Laat je door ons informeren over de bedrijfsgebouwenverzekering. Onze specialisten staan voor jou klaar.

Heb je dit al gelezen?

nws-thumb-voorkom-en-verzeker.png
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Voorkom en verzeker; Bescherming voor jouw bedrijf

Een kans op een beroepsfout is niet volledig uit te sluiten. Maar je kan dit risico wel beperken. Hoe? Door de juiste preventiemaatregelen én een...

Lees meer
nws_thumb_Feestelijk-en-veilig--De-You-Sure-checklist-voor-bedrijven-kopie.jpg
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Feestelijk én veilig: De You Sure checklist voor bedrijven

Speciaal voor jou hebben wij een checklist gemaakt om je te helpen bij het beperken van het risico op brand. Zo komen jij en jouw medewerkers vei...

Lees meer
nieuws_onderverzekering-jouw-bedrijfsschadeverzekering.jpg
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Onderverzekering en jouw bedrijfsschadeverzekering

Je kan het niet geloven… Brand in jouw zaak. Dit heeft een grote impact op jouw onderneming. In één klap komt je bedrijf volledig of grotend...

Lees meer