Waarom een cyberverzekering?
Verklein de kans op cyberschade én bescherm jouw bedrijf tegen de gevolgen van cybercrime met onze cyberverzekering. Met onze cyberverzekering ben je verzekerd tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en andere vormen van cybercriminaliteit. Ook schade veroorzaakt door een menselijke fout wordt vergoed. Daarnaast krijg je na een digitaal incident ondersteuning van cyberspecialisten, om de schade zoveel mogelijk te beperken. Wel zo fijn.
Wat dekt een cyberverzekering?
Met onze cyberverzekering ben je verzekerd van de volgende dekking:
- Jouw aansprakelijkheid voor schade aan anderen door cybercrime
- Schade aan jouw bedrijf door een cyberincident
- Kosten voor crisismanagement om schade na een aanval te beperken
- Preventiediensten om de cyberveiligheid van jouw bedrijf te verbeteren
"Een cyberverzekering is geen overbodige luxe, maar pure noodzaak"
Van zzp'ers tot multinationals: cybercriminelen maken geen onderscheid. De kans is groot dat ook jouw bedrijf ooit slachtoffer wordt van cybercrime. Het is daarom belangrijk om te investeren in de cyberveiligheid van jouw bedrijf. Neem preventieve maatregelen. En sluit een cyberverzekering af. Want wat als er digitaal wordt ingebroken, ondanks dat je veel hebt gedaan om dit te voorkomen? Dan is een cyberverzekering geen overbodige luxe, maar pure noodzaak. Samen maken we jouw cyberrisico's beheersbaar. - Erik Kolsteren, Adviseur Risicomanagement
Wat verzeker je met een cyberverzekering?
Jouw aansprakelijkheid voor schade aan anderen door een cyberincident valt binnen de dekking van deze verzekering. Denk aan de kosten van verweer bij aansprakelijkheid, boetes van de Autoriteit Persoonsgegevens, kosten van intern onderzoek en kosten en boetes in verband met elektronische betaaldiensten (PCI-DSS).
Schade aan jouw bedrijf valt binnen de dekking van deze verzekering. Denk aan cyberdiefstal, digitale afpersing, hacking van telefoons, schade aan programmatuur en diefstal van data.
Is bijvoorbeeld jouw website tijdelijk onbereikbaar door cyberaanval? En lijd jij hierdoor financiële schade? Onze cyberverzekering biedt dekking.
Onze cyberverzekering dekt de financiële gevolgen van computerinbraak, datadiefstal en andere vormen van cybercriminaliteit:
- Data- en softwareherstel na een cyberaanval
- Kosten van forensisch onderzoek
- Juridische kosten en kosten om een data-inbreuk te managen
- Communicatiekosten met klanten, ICT-dienstverleners, toezichthouders, de overheid, betaalproviders en andere betrokkenen
- Kosten van losgeld én van specialisten die voor jou onderhandelen over dat losgeld
- Extra bedrijfskosten door een cyberaanval
- Een vergoeding voor de kosten om binnen 72 uur na het incident zelf in te grijpen
- Kosten van crisismanagement, reputatieherstel en PR-campagnes.
Komt jouw bedrijf stil te staan door een cyberincident? Onze cyberverzekering vergoedt de kosten die hier direct uit voortkomen. Denk aan gederfde omzet en extra werkuren. Je kunt bovendien een extra dekking afsluiten voor bedrijfsstilstand met als oorzaak een cyberaanval bij een IT-dienstverlener waarvan jouw bedrijf afhankelijk is.
Het zijn niet altijd cybercriminelen die een cyberincident veroorzaken. Een inbreuk kan ook ontstaan door jouw eigen medewerkers. Zulke 'menselijke fouten' vallen onder de dekking van onze cyberverzekering. Als jouw bedrijf om zo'n reden stilvalt, maak je aanspraak op een vergoeding van de omzet die je verliest, de extra gewerkte uren, de kosten van gegevensherstel en PR-kosten.
Onze cyberverzekering dekt de meeste gevolgen van claims vanwege gestolen of verloren privacygevoelige gegevens:
- Kosten van privacy- of AVG-onderzoeken tegen het verzekerde bedrijf
- Kosten vanwege privacyschending, het niet nakomen van PCI DSS-regelgeving, of het verspreiden van vertrouwelijke bedrijfsinformatie
- Kosten en/of claims die ontstaan als de bedrijfswebsite of een e-mailaccount van het bedrijf onbedoeld auteursrecht schendt of laster verspreidt
- Claims vanwege virusverspreiding, een DDoS-aanval tegen een derde, of geblokkeerde toegang tot computersystemen of data
Als cybercriminelen schade aan jouw bedrijf veroorzaken, zijn de volgende kosten gedekt via onze cyberverzekering:
- Kosten van elektronische diefstal
- Kosten van frauduleus gebruik van jouw telefoonlijnen;
- Kosten van het overboeken of overdragen van middelen vanwege een social engineeringsbericht
- Kosten als gevolg van frauduleus gebruik van jouw elektronische identiteit.
Sluit je onze cyberverzekering af? Dan krijg je ook toegang tot preventiediensten. Je wordt op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cyberrisico's. En je wordt geïnformeerd over passende preventiemaatregelen voor jouw bedrijf. Zo kunnen jij en jouw medewerkers cyberrisico's beter herkennen én voorkomen. Daarnaast krijg je toegang tot gratis securityscans. Hierdoor krijg je inzicht in jouw belangrijkste cyberrisico's én de huidige status van jouw beveiligingsmaatregelen.
Materiële schade aan digitale apparaten niet gerelateerd aan een cyberincident is niet verzekerd. Zoals een glas drinken dat over een laptop valt. Hiervoor sluit je een inventarisverzekering af.
Heb je boetes in je leveringsvoorwaarden opgenomen als je diensten, producten of oplossingen te laat oplevert? Deze contractuele aansprakelijkheid valt buiten de dekking van de cyberverzekering.
Schade opzettelijk veroorzaakt of veroorzaakt door roekeloosheid is niet verzekerd. Met roekeloosheid wordt bedoeld dat je had kunnen weten dat er een grote kans was op schade. Ook het deelnemen aan strafbare activiteiten valt niet binnen de dekking van de verzekering.
Wat is cybercriminaliteit?
Cybercriminaliteit is een verzamelnaam voor criminele activiteiten die gericht zijn op een computer, netwerk of netwerkapparaat. Geld verdienen is vaak het belangrijkste doel van cybercriminelen, naast het veroorzaken van schade. Maar een cyberaanval kan ook andere doelen hebben. Er zijn verschillende soorten cybercrime waarmee jouw consultancypraktijk te maken kan krijgen. Wij hebben de meest voorkomende vormen voor je op een rij gezet.
Maak het cybercriminelen moeilijk
Helaas kan je de kans op cyberschade niet 100% uitsluiten. Maar er is ook goed nieuws! Je kan het cybercriminelen namelijk moeilijker maken. Hoe? Onze preventiemaatregelen helpen jou op weg.
Cyberschade in Nederland (2023)
- 95% van de bedrijven is niet goed voorbereid op cybercrime
- Een op de acht aangevallen bedrijven heeft een schade van €212.500,- of meer
- 41% van de kleine mkb'ers is getroffen door cybercriminaliteit
- Onder grotere mkb'ers (50-249 werknemers) was dit 14%
- Phishing mail was de meest gebruikte methode van hackers om toegang te krijgen, gevolgd door een cloud- of bedrijfsserver
Vragen over onze cyberverzekering?
Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je vragen over onze cyberverzekering? Of heb je behoefte aan vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het beheersbaar maken van jouw cyberrisico's.
Wij zijn You Sure: jouw gespecialiseerde partner in cyberverzekeringen
Bij You Sure zijn we meer dan alleen een tussenpersoon; we zijn dé gespecialiseerde adviseur voor consultants. Wij begrijpen de complexiteit en dynamiek van jouw vakgebied en kennen de digitale risico's als geen ander. Als onafhankelijke tussenpersoon, los van verzekeringsmaatschappijen, focussen we ons volledig op jouw unieke situatie en specifieke dekkingswensen. We weten wat verzekeraars bieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken we om voor jou en jouw bedrijf de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies, waarbij de uiteindelijke keus aan jou is. Maak gebruik van onze expertise en ontdek hoe we jouw bedrijf doeltreffend kunnen versterken en beschermen. Kies voor You Sure, waar specialisatie en service samenkomen om de consultant van vandaag te ondersteunen.