Wat is cybercriminaliteit?

Cybercriminaliteit is een verzamelnaam voor criminele activiteiten die gericht zijn op een computer, netwerk of netwerkapparaat. Geld verdienen is vaak het belangrijkste doel van cybercriminelen, naast het veroorzaken van schade. Maar een cyberaanval kan ook andere doelen hebben. Er zijn verschillende soorten cybercrime waarmee jouw bedrijf te maken kan krijgen. Wij hebben de meest voorkomende vormen voor je op een rij gezet.

Cyberschade in Nederland (2022)

  • 95% van de bedrijven is niet goed voorbereid op cybercrime
  • De grootste cyberaanval leidde tot een schade van € 2 miljoen
  • 36% van de kleine mkb'ers is getroffen door cybercriminaliteit
  • Onder grotere mkb'ers (50-249 werknemers) was dit 46%
  • Meer dan de helft van grootzakelijke bedrijven is geraakt

Waarom een cyberverzekering?

Met een cyberverzekering verzeker je jouw bedrijf tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en andere vormen van cybercriminaliteit. Ook schade veroorzaakt door een menselijke fout wordt vergoed. Daarnaast krijg je na een digitaal incident ondersteuning van cyberspecialisten, om de schade zoveel mogelijk te beperken. Wel zo fijn.

Wat dekt een cyberverzekering?

  • Jouw aansprakelijkheid voor schade aan anderen door cybercrime
  • Schade aan jouw bedrijf door een cyberincident
  • Kosten voor crisismanagement om schade na een aanval te beperken
  • Preventiediensten om de cyberveiligheid van jouw bedrijf te verbeteren

Cyberverzekering en cybercrime: veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van cybercrime voor mijn bedrijf? Heeft mijn bedrijf een cyberverzekering nodig? Zijn er basis-beveiligingsmaatregelen vereist om een cyberverzekering af te kunnen sluiten? Van welke preventiediensten op het gebied van cyber kan ik als verzekerde gebruikmaken? Wij hebben de veelgestelde vragen én onze antwoorden voor je op een rij gezet.

"Een cyberverzekering is geen overbodige luxe, maar pure noodzaak"

Van zzp'ers tot multinationals: cybercriminelen maken geen onderscheid. De kans is groot dat ook jouw bedrijf ooit slachtoffer wordt van cybercrime. Het is daarom belangrijk om te investeren in de cyberveiligheid van jouw bedrijf. Neem preventieve maatregelen. En sluit een cyberverzekering af. Want wat als er digitaal wordt ingebroken, ondanks dat je veel hebt gedaan om dit te voorkomen? Dan is een cyberverzekering geen overbodige luxe, maar pure noodzaak. Samen maken we jouw cyberrisico's beheersbaar. - Erik Kolsteren, Adviseur Risicomanagement

Erik Kolsteren.jpg

Vragen over onze cyberverzekering?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je vragen over onze cyberverzekering? Of heb je behoefte aan vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het beheersbaar maken van jouw cyberrisico's.

540_speciale-risico's-001.jpg

Wij zijn You Sure

Wij zijn jouw verzekeringsadviseur. Dat betekent dat onze adviseurs weten wat alle verzekeraars in Nederland aanbieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken wij om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekeringen te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies. Jij maakt zelf de keuze.