Whitepaper 'Samen maken we jouw cyberrisico's beheersbaar'

In 2023 was 53% van ondernemend Nederland slachtoffer van cybercriminaliteit. Geen ver van je bed show dus. Het is niet de vraag óf, maar wannéér jouw bedrijf digitaal wordt aangevallen. De gemiddelde financiële schade na een cyberinbraak? € 16.300,-. Maar wat is cybercrime eigenlijk? Wat is de impact van cybercriminaliteit op jouw bedrijf? Hoe maak je het cybercriminelen moeilijker? En hoe kan een cyberverzekering helpen om jouw bedrijf te beschermen tegen de gevolgen van cybercrime? Je vindt de antwoorden op deze vragen én meer in ons whitepaper 'Samen maken we jouw cyberrisico's beheersbaar'.

550_cyberverzekering 001.jpg

Wat is cybercriminaliteit?

Cybercriminaliteit is een verzamelnaam voor criminele activiteiten die gericht zijn op een computer, netwerk of netwerkapparaat. Geld verdienen is vaak het belangrijkste doel van cybercriminelen, naast het veroorzaken van schade. Maar een cyberaanval kan ook andere doelen hebben. Er zijn verschillende soorten cybercrime waarmee jouw bedrijf te maken kan krijgen. Wij hebben de meest voorkomende vormen voor je op een rij gezet.

Maak het cybercriminelen moeilijk

Helaas kan je de kans op cyberschade niet 100% uitsluiten. Maar er is ook goed nieuws! Je kan het cybercriminelen namelijk moeilijker maken. Hoe? Onze preventiemaatregelen helpen jou op weg.

540_zakelijke-verzekeringen.jpg

Cyberschade in Nederland (2023)

  • 95% van de bedrijven is niet goed voorbereid op cybercrime
  • Eén op de acht aangevallen bedrijven heeft een schade van 212.5000,- of meer  
  • 41% van de kleine mkb'ers is getroffen door cybercriminaliteit
  • Onder grotere mkb'ers (50-249 werknemers) was dit 14%
  • Phishing mail was de meest gebruikte methode van hackers om toegang te krijgen, gevolgd door toegang tot cloud- of bedrijfsserver
550_cyberverzekering-002.jpg

Waarom een cyberverzekering?

Verklein de kans op cyberschade én bescherm jouw consultancypraktijk tegen de gevolgen van cybercrime met onze cyberverzekering. Met onze cyberverzekering ben je verzekerd tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en andere vormen van cybercriminaliteit. Ook schade veroorzaakt door een menselijke fout wordt vergoed. Daarnaast krijg je na een digitaal incident ondersteuning van cyberspecialisten, om de schade zoveel mogelijk te beperken. Wel zo fijn.

Wat dekt een cyberverzekering?

Met onze cyberverzekering ben je verzekerd van de volgende dekking:

  • Jouw aansprakelijkheid voor schade aan anderen door cybercrime
  • Schade aan jouw bedrijf door een cyberincident
  • Kosten voor crisismanagement om schade na een aanval te beperken
  • Preventiediensten om de cyberveiligheid van jouw bedrijf te verbeteren

Cyberverzekering en cybercrime: veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van cybercrime voor mijn bedrijf? Heeft mijn consultancypraktijk een cyberverzekering nodig? Zijn er basis-beveiligingsmaatregelen vereist om een cyberverzekering af te kunnen sluiten? Van welke preventiediensten op het gebied van cyber kan ik als verzekerde gebruikmaken? Wij hebben de veelgestelde vragen én onze antwoorden voor je op een rij gezet.

"Een cyberverzekering is geen overbodige luxe, maar pure noodzaak"

Van zzp'ers tot multinationals: cybercriminelen maken geen onderscheid. De kans is groot dat ook jouw consultancybedrijf ooit slachtoffer wordt van cybercrime. Het is daarom belangrijk om te investeren in de cyberveiligheid van jouw bedrijf. Neem preventieve maatregelen. En sluit een cyberverzekering af. Want wat als er digitaal wordt ingebroken, ondanks dat je veel hebt gedaan om dit te voorkomen? Dan is een cyberverzekering geen overbodige luxe, maar pure noodzaak. Samen maken we jouw cyberrisico's beheersbaar. - Erik Kolsteren, Adviseur Risicomanagement

Erik Kolsteren.jpg

Vragen over onze cyberverzekering?

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je vragen over onze cyberverzekering? Of heb je behoefte aan vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het beheersbaar maken van jouw cyberrisico's.

540_speciale-risico's-001.jpg

Wij zijn You Sure: jouw gespecialiseerde partner in Cyberverzekeringen

Bij You Sure zijn we meer dan alleen een tussenpersoon; wij zijn dé gespecialiseerde adviseur voor consultants. Wij begrijpen de complexiteit en dynamiek van jouw vakgebied en kennen de digitale risico's als geen ander. Als onafhankelijke tussenpersoon, los van verzekeringsmaatschappijen, focussen we ons volledig op jouw unieke situatie en specifieke dekkingswensen. We weten wat verzekeraars bieden en tegen welke voorwaarden. Deze kennis gebruiken we om voor jou of jouw bedrijf de beste verzekering te vinden. Een menselijke vergelijkingstool die met je meedenkt. Wij geven altijd onafhankelijk advies, waarbij de uiteindelijke keus aan jou is. Maak gebruik van onze expertise en ontdek hoe we jouw bedrijf doeltreffend kunnen versterken en beschermen. Kies voor You Sure, waar specialisatie en service samenkomen om de consultant van vandaag te ondersteunen.