Een evenement organiseren? Dan is een evenementenverzekering onmisbaar

Bij het organiseren van evenementen, zoals festiviteiten, sportwedstrijden of congressen, heb je te maken met grote financiële risico's. Heb je er bijvoorbeeld wel eens bij stilgestaan dat jij aansprakelijk gesteld kan worden voor een persoonlijk ongeval? Een evenementenverzekering biedt dan uitkomst. Je bent volledig verzekerd tegen de financiële gevolgen van onvoorziene omstandigheden.

Onkostendekking 

Het kan voorkomen dat een evenement buiten jouw wil of schuld niet kan doorgaan, voortijdig beëindigd of onderbroken moet worden. Met een evenementenverzekering ben je dan verzekerd voor de kosten die al zijn betaald of nog betaald moeten worden. De plotselinge afwezigheid van de hoofdpersonen tijdens een evenement valt ook binnen de dekking van deze verzekering. Het ongevallenrisico van bijvoorbeeld de organisatoren, de medewerkers en de deelnemers van het evenement kan je meeverzekeren. Hetzelfde geldt voor het rechtstreekse vervoer van en naar het evenement.

Handige tips direct in je mailbox

Cascoverzekering

Met een cascoverzekering ben je verzekerd tegen schade aan zaken van de organisatie of roerende zaken waarvoor de organisatie verantwoordelijk is (als deze niet ergens anders verzekerd zijn). Ook verlies van deze zaken valt binnen de dekking van deze verzekering. Met name een evenement dat in de openlucht plaatsvindt, kan letterlijk in het water vallen. De financiële risico’s van overmatige regenval verzeker je met een regendekking. De voorwaarde is wel dat je deze uiterlijk tien dagen voor aanvang van het evenement afsluit. Het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd als er binnen de dekkingsperiode meer dan de overeengekomen hoeveelheid neerslag is gevallen. Dit wordt objectief vastgesteld door het dichtstbijzijnde KNMI-meetstation.

Gelddekking

De geldverzekering dekt het verlies van geld dat eigendom is van de organisatie of waarvoor de organisatie verantwoordelijk is. De dekking geldt niet alleen tijdens het verblijf op de evenementenlocatie, maar ook tijdens het vervoeren en tijdens het verblijf bij de verzekeringsnemer.

Zakelijk Op de werkvloer 5 min 22 feb 2022 15:00 Geschreven door: You Sure

Vragen over een evenementenverzekering?

Wij helpen en adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier. Goed advies is nog maar het begin.

Heb je dit al gelezen?

TMP.jpg
Zakelijk Op de werkvloer 5 min

Welke verzekering dekt schade aan thuiswerkvoorzieningen?

De hond van een medewerker bijt het beeldscherm van een laptop kapot. Thuis bij een medewerker. Heb je hiervoor de juiste verzekering afgesloten?

Lees meer
nws_thumb_Hoe-beperk-en-verzeker-je-het-risico-op-brand.jpg
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Hoe beperk en verzeker je het risico op brand?

Brand heeft meer impact dan alleen de schade zelf. Het werk komt vaak stil te liggen. Voorkomen is beter dan genezen. Check onze preventietips.

Lees meer
nws_thumb_Hoe-groot-is-het-risico-op-cybercriminaliteit-voor-jouw-organisatie.jpg
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Hoe groot is het risico op cybercriminaliteit voor jouw organisatie?

Cybercriminaliteit groeit hard. Hogere schadebedragen en meer slachtoffers. Ook jouw bedrijf kan een doelwit zijn.

Lees meer