Welke verzekering dekt schade aan thuiswerkvoorzieningen?

Sinds de uitbraak van de coronapandemie is het aantal thuiswerkers flink toegenomen. Als een medewerker minimaal twee uur per week vanuit huis werkt, ben je als werkgever verplicht om een thuiswerkplek te creëren. Deze moet ergonomisch verantwoord zijn en aan de Arbowet voldoen. Hoe je hier als werkgever invulling aan geeft? Onder andere door thuiswerkvoorzieningen beschikbaar te stellen. Denk aan een verstelbare bureaustoel, toetsenbord, muis, laptop en beeldscherm. Maar wat als deze voorzieningen beschadigen? Ben je hiervoor verzekerd? In dit artikel beantwoorden we deze vragen aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Hond bijt beeldscherm van werkgever kapot

Een medewerker was thuis heerlijk aan het werk op een laptop van haar werkgever. Tijdens de lunchpauze besloot ze een rondje te wandelen. Eenmaal thuisgekomen wilde ze weer aan het werk, maar haar hond dacht daar anders over. Tot haar grote verbazing had de hond het beeldscherm van de laptop kapot gebeten. In de hoek van het beeldscherm zaten meerdere gaten, veroorzaakt door de scherpe tanden van de hond. De medewerker belde direct haar werkgever om het vervelende nieuws te delen. De werkgever stelde haar gerust door te zeggen dat hij hiervoor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering had afgesloten. De medewerker was opgelucht en de werkgever nam direct contact op met zijn verzekeringsadviseur.

Géén dekking op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering 

De verzekeringsadviseur stond de werkgever netjes te woord. Nadat de werkgever het verhaal had verteld en had gevraagd of hij de schade kon indienen, kreeg hij te horen dat de schade niet binnen de dekking van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering valt. Het resultaat? Een balende werkgever. 

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd bij (letsel)schade aan personen of spullen van anderen. In dit geval was er schade aan de laptop van de werkgever zelf en dus niet aan spullen van een ander. Daarom valt deze schade niet binnen de dekking van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Handige tips direct in je mailbox

Géén dekking op de inventarisverzekering 

De werkgever vroeg of de schade wel binnen de dekking van de inventarisverzekering viel. Maar helaas ook dit was niet het geval. Met een inventarisverzekering ben je alleen verzekerd in het geval van brand, ontploffing, blikseminslag, waterschade, storm, neerslag, inbraak, diefstal of een poging daartoe. Schade veroorzaakt door huisdieren valt niet binnen de dekking van deze verzekering.

Wél dekking op de aansprakelijkheidsverzekering

De verzekeringsadviseur gaf de werkgever het advies om de schade in te laten dienen door de medewerker. De medewerker heeft vervolgens de schade ingediend op haar aansprakelijkheidsverzekering. Met deze verzekering ben je verzekerd voor onder andere schade veroorzaakt door huisdieren. De schade aan het beeldscherm is uiteindelijk volledig vergoed. 

Zakelijk Op de werkvloer 5 min 5 apr 2021 09:00 Geschreven door: You Sure

Vragen over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Wij helpen en adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier. Goed advies is nog maar het begin.

Heb je dit al gelezen?

nws_thumb_Een-evenement-organiseren-Dan-is-een-evenementenverzekering-onmisbaar.jpg
Zakelijk Op de werkvloer 5 min

Een evenement organiseren? Dan is een evenementenverzekering onmisbaar

Je artiest komt niet opdagen. Of je wordt aansprakelijk gesteld voor een ongeval tijdens jouw evenement. En nu? Verzeker jouw evenement.

Lees meer
nws_thumb_Hoe-groot-is-het-risico-op-cybercriminaliteit-voor-jouw-organisatie.jpg
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Hoe groot is het risico op cybercriminaliteit voor jouw organisatie?

Cybercriminaliteit groeit hard. Hogere schadebedragen en meer slachtoffers. Ook jouw bedrijf kan een doelwit zijn.

Lees meer
nws_thumb_Hoe-beperk-en-verzeker-je-het-risico-op-brand.jpg
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Hoe beperk en verzeker je het risico op brand?

Brand heeft meer impact dan alleen de schade zelf. Het werk komt vaak stil te liggen. Voorkomen is beter dan genezen. Check onze preventietips.

Lees meer