Hoe groot is het risico op cybercriminaliteit voor jouw organisatie?

Cybercriminaliteit is een verzamelnaam voor criminele activiteiten gericht op een computer, een netwerk of een netwerkapparaat. Doordat een groot deel van Nederland thuiswerkt, lopen meer werkgevers het risico slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. Wil je weten hoeveel risico jouw organisatie loopt? In dit artikel leggen wij uit hoe je hier snel achter komt.

Online inventarisatie 

Uit onderzoek is gebleken dat bij veel ondernemers de kennis ontbreekt om de digitale beveiliging goed op orde te brengen. Het is lastig om het risico te managen. Een ‘normale’ inbraak is doorgaans goed te beveiligen, maar een digitale inbraak niet.  

Om deze reden hebben MKB-Nederland, VNO-NCW en het Verbond van Verzekeraars een online vragenlijst opgesteld. Deze online inventarisatie bestaat onder andere uit een aantal vragen over de omvang van jouw bedrijf, het type klantgegevens waar jouw bedrijf over beschikt en de toegang die medewerkers en derden hebben tot de gegevens. Aan de hand van jouw antwoorden wordt de risicoklasse bepaald. Op basis van de risicoklasse worden direct voorstellen gedaan waarmee je aan de slag kan. Zo kan je direct starten met het verbeteren van de bescherming van jouw bedrijf tegen cybercriminaliteit. Je kan de Risicoklasse-indeling Digitale Veiligheid hier invullen.  

Handige tips direct in je mailbox

Toename cybercriminaliteit 

De risico’s in kaart brengen en maatregelen treffen is geen overbodige luxe. Zowel particulieren als bedrijven zijn steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit. In mei 2020 waren er bij de politie voor het eerst meer cybercrime-incidenten geregistreerd dan woninginbraken. 1.344 woninginbraken tegenover 1.869 cyberincidenten.

Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min 16 mrt 2021 16:00 Geschreven door: You Sure

Vragen over een cyberverzekering?

Wij helpen en adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier. Goed advies is nog maar het begin.

Heb je dit al gelezen?

nws_thumb_Hoe-beperk-en-verzeker-je-het-risico-op-brand.jpg
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Hoe beperk en verzeker je het risico op brand?

Brand heeft meer impact dan alleen de schade zelf. Het werk komt vaak stil te liggen. Voorkomen is beter dan genezen. Check onze preventietips.

Lees meer
TMP.jpg
Zakelijk Op de werkvloer 5 min

Welke verzekering dekt schade aan thuiswerkvoorzieningen?

De hond van een medewerker bijt het beeldscherm van een laptop kapot. Thuis bij een medewerker. Heb je hiervoor de juiste verzekering afgesloten?

Lees meer
nws_thumb_Wat-als-je-als-zelfstandig-ondernemer-arbeidsongeschikt-raak.jpg
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Wat als je als zelfstandig ondernemer arbeidsongeschikt raakt?

Als zelfstandige ken je ook de keerzijde. De hoge druk op je schouders. Wie zorgt voor jouw inkomen als je het niet zelf kan?

Lees meer